Драгомир Стойнев: БСП поема ангажимент да спаси българските миньори

Драгомир Стойнев: БСП поема ангажимент да спаси българските миньори
Драгомир Стойнев: Нужен е политически натиск за запазване на комплекса „Марица-изток”

„Приемането на конкретни европейски директиви за емисии може да доведе до затварянето на комплекса „Марица-изток”. Поемаме твърд ангажимент, че ще направим всичко възможно и ще спасим българската енергетика”, каза днес Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България” в Старозагорски регион и бивш министър на икономиката и енергетиката. По думите му е неразбираемо как от Министерството на околната среда и водите не са намерили лоби в Европейската комисия по проблемите с горивните инсталации на въглища.

„Трябва да се окаже нужният политически натиск. Освен нашите евродепутати, да се лобира и при тези от други държави. Ако трябва, да има изключения за България и Полша”, категоричен бе Стойнев. Според него политика се прави с характер, а не да стоим и слушаме какво ни казват европейските чиновници. Той припомни какво е направено за „Мини Марица-изток” при неговото управление и попита кога ще заработят двата багера, осигурени от правителството на Пламен Орешарски.

„В ТЕЦ „Марица-изток 2” финансовата ситуация е все по-лоша. Това обаче не пречи там да се назначават хора”, обясни ексминистърът. Възможно е това да е преднамерено, за да се върви към раздържавяване на централата. „БСП няма да допусне приватизация в енергийния сектор, ще се борим за държавните предприятия”, категоричен бе Драгомир Стойнев.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Стара Загора обясни още, че икономиката ни трябва да бъде базирана на вътрешни инвестиции и посочи създаването на два фонда за подобряване на средата. Фонд „Индустрия” – за дялово инвестиране и Фонд „Иновации” – за млади предприемчиви учени. Той уточни и че в програмата на БСП е предвидено създаването на Български финансов холдинг, където всичко нужно на предприемачите да е на едно място. „Ще се изисква и професионализъм в управлението на държавните предприятия, както и прекъсване на връзката между политици и ръководства на фирмите“, допълни той.

Драгомир Стойнев представи и листата на коалиция „БСП за България” за 27-ми многомандатен избирателен район. „Това е печеливша, силна и експертна листа. Тук са хората, които са специалисти в управлението на местната власт, образованието, здравеопазването, икономиката, земеделието, сигурността”, каза водачът. По думите му кандидатите за народни представители от коалицията знаят как да се решават проблеми не само на местно, но и на национално ниво.

„Искаме възраждане на българското образование”, категоричен бе Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието. Според него основните приоритети са свързани със запазване на съществуващата училищна мрежа, нормативно регламентиране на дуалното обучение, въвеждането на един учебник в обучителния процес и др. Според него всичко това може да се случи с отделянето на по-голям процент от Брутния вътрешен продукт за образованието.

За  подобряване на материално-техническата база и стабилност на системата в сигурността призова Иван Чолаков, бивш директор на ОДМВР Стара Загора. Според него по-добрите условията на работа, снижаване на субективния фактор при разкриване на нарушенията и усъвършенстване на хората в системата ще доведат до добри резултати.

„Заради икономиката на страната, ако всички са разумни, следващото правителство трябва да има пълен мандат”, категоричен бе Драгомир Стойнев.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!