Драгомир Стойнев: БСП работи на пълни обороти, за да покаже, че е алтернатива на национално и местно ниво

Драгомир Стойнев: БСП работи на пълни обороти, за да покаже, че е алтернатива на национално и местно ниво
„БСП е силно мотивирана да е алтернатива, както на национално, така и на местно ниво. Народните представители тръгваме на приемни в екип с общинските съветници по места, за да работим заедно“

Това заяви зам.– председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. В понеделник екипите на левицата се срещнаха с граждани в три от общините на областта – Стара Загора, Казанлък и Опан. Същевременно БСП е внесла 9 законопроекта, инициирала е 2 временни анкетни комисии и 2 питания до Конституционния съд.

„В парламента ГЕРБ и мнозинството чакат държавната администрация да им пише законопроектите, Народното събрание работи без законодателна програма, на празни обороти”, категоричен е той.

Стойнев посочи сред предложенията за промени- ГПК, Кодекса за социално осигуряване, Закона за храните, Закона за публичните финанси. „Законодателната инициатива на БСП срещу съвременното робство трябва да реши проблема с неизплащането на работните заплати, което започва да се превръща в много сериозна и порочна практика”, каза още той.

Георги Гьоков: Без преизчисляване на всички пенсии се залага взрив в системата

„БСП ще подкрепи увеличение на минималната пенсия, но ще настояваме и за преизчисляване на всички пенсии на база на средноосигурителния доход. Без преизчисляване се залага взрив в пенсионната система“, коментира и народният представител Георги Гьоков.

Депутатът от ПГ на левицата Донка Симеонова подчерта, че БСП е сезирала и Конституционния съд заради Закона за преучилищното и училищното образование, атакувайки 35 члена от текста, така че да се противодейства на финансирането на частните училища от държавата, на заплащане от страна на родителите на задължителното обучение.

„Резултатите от допитването за Бедечка за очаквани за нас с и без референдума. Ние призовахме да се гласува масово с „Да“ за запазването на територията като парк. Оттук нататък решението е отговорност на общинската администрация и Общинския съвет, но назад се виждат хаотични действия, усложняване на проблема.

Въпросът е само- защо след като твърдеше, че има решение по въпроса, кметът не го обяви по-рано, за да се помисли дали да не се спестят 200 000 лева от общинския бюджет“, коментира и темата за Бедечка общинският председател на БСП Валентина Бонева.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!