Драгомир Стойнев: Всички парламентарни сили подкрепиха нашата декларация за Македония

Драгомир Стойнев: Всички парламентарни сили подкрепиха нашата декларация за Македония
Драгомир Стойнев: Нужно е ускореното присъединяване на държавите от Западните Балкани в ЕС

„Днес се случи нещо изключително важно в българския парламент – въпреки атаките от управляващата партия директно към лидера на БСП Корнелия Нинова, ние предложихме декларация по повод на това, което се случва в Македония. И съм изключително удовлетворен, че всички политически сили се обединихме зад тази декларация и днес показахме, че имаме държава.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по БНТ. По думите му, когато всички политически сили застават зад подобна декларация, това е знак, че институциите в България работят, че парламентът дава знак, че е готов за председателството на Съвета на ЕС.

„Считам, че по този начин трябва да се работи и в бъдеще, когато става въпрос за националната ни сигурност“, каза Стойнев. По думите му днес всички политически сили в НС са наложили първия основен приоритет на нашето председателство и той е записан в декларацията- ускореното присъединяване на държавите от Западните Балкани в ЕС.

Драгомир Стойнов поясни, че левицата ще подкрепи бъдещо правителство в три основни сфери – председателството на Съвета на ЕС, националната и вътрешната сигурност и демографската катастрофа. „По тези приоритети ние ще го подкрепим, но ние обещахме на хората  да казваме истината.

И именно затова бяха създадени и комисии в НС- като тази за водата в Хасково, както и комисията, която разглежда труда на хората и заплащането им. Сега искаме и временна комисия за изясняване на случващото се и с автомагистралите в страната ни“, подчерта той.

Драгомир Стойнев се възмути, че  управляващите са отнели правото- истината да се чува от ефира на БНТ. „Това се случи чрез правилника за работа на Народното събрание. Те прехвърлиха парламентарния контрол от БНТ към БНТ2, която е с много по-малка гледаемост“, стана ясно от думите на Стойнев.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!