Драгомир Стойнев към управляващите: Защо бързате да гласуваме закон, който трябва да бъде променен?

Драгомир Стойнев към управляващите: Защо бързате да гласуваме закон, който трябва да бъде променен?

„Защо гласуваме закони, които трябва да променяме?

В комисия стана ясно, че Законът за дружествата със специална инвестиционна цел трябва да бъде преработен“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той попита кое налага това бързане, още сега да се гласува законопроектът, при положение, че има огромно становище на Комисията по финансов надзор, в което се казва, че подобен законопроект ще бъде внесен от самата комисия, съгласуван с всички и че има конкретни забележки по внесения законопроект.

„Ако управляващите не се съобразяват с мнението на комисията, то Министерството на финансите пише:

„По част от предложенията, включени в представения за становище законопроект, имаме сериозни притеснения и принципни резерви и считаме, че е необходимо до бъдат ревизирани“, посочи Стойнев. „Ако вие не уважавате и не вярвате на собственото си министерство на финансите, това е друг въпрос“, допълни той.

„Като опозиция подкрепяме всеки един закон, който е изчистен, добър за българската икономика, не е лобистки и ще подпомогне свободната конкуренция. Управляващите винаги ще получат подкрепа в наше лице.

Но когато сериозни институции- като Комисията за финансов надзор, Министерството на финансите дават становища, че трябва да се преработва този законопроект, това бързане поражда съмнения“, коментира народният представител. Той подчерта, че се прави всичко необходимо за развитието на капиталовия пазар.

„Управляващите искат да приемем един законопроект с ясното съзнание, че той трябва да бъде променен след 2 месеца. Нещо повече – ще има директива, която влиза в сила от 1.01.2019 г. и ние ще трябва изцяло да се съобразим с нея“, каза още Стойнев. Според него някой трябва да обясни- защо се бърза толкова и предположи, че има нещо лобистко.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!