Драгомир Стойнев: Нямахме Национална стратегия 2005-2009 г, но имахме сигурност

Драгомир Стойнев: Нямахме Национална стратегия 2005-2009 г, но имахме сигурност
Има проблеми в сигурността. Спокойно ли е населението спрямо външните заплахи?

„Нямахме Национална стратегия 2005-2009 г, но имахме сигурност“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че когато става въпрос за национална сигурност, БСП винаги е подавала ръка и е готова, заедно с управляващите, да пази спокойствието на българските граждани. „Но днес се чудихме как да приемем Стратегията за национална сигурност и не разбирам удовлетвореността на министър Радев, защото проблемите са много и очевидни“, каза още Стойнев.

Той подчерта, че текстът и мерките за корупцията са същите, преписани от 2011 г. „Има проблеми в сигурността. Спокойно ли е населението спрямо външните заплахи? Нямаме един летателен апарат, който да литне, но в същото време трябва да сме съгласни и спокойни.

Имаме една граница и една ограда, която всеки момент може да падне, но трябва да бъдем заедно, според управляващите. Няма как, защото опозицията трябва да показва грешките“, категоричен е народният представител.

Стойнев коментира телевизионен репортаж за корупцията в системата на приходите, където се заявява, че цялата информация е изтекла от системата на вътрешните работи.

По неговите думи управляващите ги е било срам от тази стратегия. „Тя беше много проблемна, неадекватна за съвременните условия, но благодарение на БСП- придоби все пак някакъв вид“, допълни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Според него няма значение колко закона са приели управляващите, защото хората не се чувстват по-сигурни.

„Обещаха във всяко едно село да има полицай, а сега им вкарват фирми, които да ги охраняват. Т.е. да се правят бастиони на едни кметове, като този от Септември. Ние искаме професионализъм в тези структури и да работят на спокойствие, да бъдат добре финансирани, за да се грижат за сигурността на българските граждани“, подчерта Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!