Драгомир Стойнев: Оставката на третия кабинет на Борисов ще отприщи процеса по оздравяване на държавата

Драгомир Стойнев: Оставката на третия кабинет на Борисов ще отприщи процеса по оздравяване на държавата
„Това не е поредният цикъл на политическа криза, който е характерен за всички управления на ГЕРБ.

Това е перманентна правителствена криза, време на разпад на държавата,  никакви оставки и показни акции няма да променят факта, че държавата е изконсумирана и на практика липсва“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той заяви, че вече 10 години държавата е под атаките на Троянския кон на ГЕРБ, демонтирана отвътре, изяждана, разпределяна, преразпределяна, преправяна- така че да отговори на интереса на определени хора. „Целта е ясна – пари, с които да се купи още власт и власт, с която да се отклоняват още пари“, убеден е Стойнев.

Той коментира, че изчерпването на всички системи, които организират и гарантират сигурността, здравето, благоденствието, развитието на нацията е факт.

Народният представител каза още, че исканите от премиера оставки, среднощните коалиционни заседания, опозиционното репчене на едни министри и каските на други министри изглеждат нелепо и жалко .

„След този дебат, имената нямат никакво значение. Те ще изпълняват същата политика и ще се подчиняват на същата воля. И тези са отгледани от малки и хранени от ГЕРБ като предишните“, заяви още Драгомир Стойнев.

Той смята, че промяната на министрите не означава промяна на политиката и на виждането за развитие на България. „Центърът е един  и политиката е същата – използване на обществен и национален ресурс за облагодетелстване на определена политико-икономическа група, непрозрачно разпределение на ресурси, отказ от подкрепа за икономиката, срив в здравеопазването и социалните системи. С една дума- власт до изчерпване на националния потенциал“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Той бе категоричен, че изходът е оставка на правителството и смяна на модела на управление.

Стойнев каза още, че вече 10 години действията на ГЕРБ не стигат по-далеч от виртуозното управление на обществени поръчки и изразходването на готови публични пари. Народният представител добави, че ГЕРБ не може да се самопромени и да сложи край на политиката на консумацията, затова трябва да си отиде.

„Ние, социалистите в парламента, както и хората, които ни подкрепят, нямаме колебание относно необходимостта от смяна на модела. Оставката на третия кабинет на Борисов ще отприщи процеса по оздравяване на държавата. Всички сметки по отлагане на този процес са вредни за българските граждани“, завърши Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!