Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години
В сектор „Енергетика” не трябва да се действа „на парче”

„Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея  да се обединим всички политически сили и да я следваме”, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора.

Според него в сектор „Енергетика” не трябва да се действа „на парче”, хората са изключително притеснени заради неяснотите и липсата на секторна политика.

„Нужна е стратегия в дългосрочен план, с оглед бъдещите инвестиционни намерения в „Мини Марица-изток”, хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери.

Вижда се, че управляващите са доста активни единствено  в назначенията, хубаво е да се чуе отчет- колко хора са назначени за една година в „Мини Марица-изток”, за да се знае, че този комплекс не се ползва  само от социална гледна точка, преди избори.”- подчерта бившият енергиен министър.

По думите му комплексът трябва  да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да имат нужните пари за  ремонтни и инвестиционни дейности.

„По време на кабинета на Пламен Орешарски не е имало предложение за продажба на „ЧЕЗ България“, каза в отговор на журналистически въпрос Стойнев.

На срещата с журналисти бяха и депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова, те не  пропуснаха  да коментират скандала със сделката ЧЕЗ. „Ние  призоваваме обществеността да се подпише под една национална подписка.

Защото това е национален  проблем. С  подписката търсим  подкрепата на българските граждани, за да покажем на правителството, че българският народ е от  хора-мислещи, знаещи и че не приемат подобно задкулисие, каквото е тази сделка“, коментираха народните представители на БСП

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!