Драгомир Стойнев: Сега държавата функционира чрез корупция

Драгомир Стойнев: Сега държавата функционира чрез корупция
БСП показа че „царят е гол”

„Сега държавата функционира чрез корупция, а вотът на недоверие вече е успешен, защото за почти 29 години, не е имало такъв на тема корупция.

БСП показа конкретни примери във всяка една сфера, а мотивите са ясни, защото  повече от половин година има скандал след скандал”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БТВ. Той бе категоричен, че  оттук нататък в парламента ще се говори за корупция, защото, ако досега натискът е бил главно в мониторинговите доклади на ЕС, сега БСП е показала че „царят е гол”.

Стойнев заяви, че  БСП е политическата сила, която е посочила, че има проблем в страната и той трябва да бъде решен. Народният представител отбеляза, че ГЕРБ продължават да обезличават институциите.

„Те са си самодостатъчни и го показаха с неявяването на премиера Борисов в парламента, вчера. Каквито и задачи да е имал, той бе  длъжен да дойде в парламента и да отговаря на народните представители, все пак БСП представлява почти 1 000 000 български граждани”, аргументира се той.

Стойнев добави, че това не се случва само в парламента, а управляващите са се опитали да обезличат и КСНС при президента, когато ставаше въпрос за корупция.

Народният представител каза, че този отпор не е случаен и понякога преминава в лична вендета срещу хората, които са се осмелили да говорят на тази тема.

„Валери Симеонов и Лъчезар Иванов бяха активирани от ГЕРБ, за да принизят дебата и да не се стигне до същината на проблемите. Направиха го, защото управляващите не очакваха такава активност от нас”, каза още той.

Стойнев заяви, че новият антикорупционен орган няма да пребори корупцията, а най-вероятно ще бъде бухалка срещу тези, които критикуват властта.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!