Драгомир Стойнев: Чрез Галиче ГЕРБ за пореден път показаха, че са слепи за всичко друго, освен за консумацията на властта

Драгомир Стойнев: Чрез Галиче ГЕРБ за пореден път показаха, че са слепи за всичко друго, освен за консумацията на властта
Гледайте Галиче и мислете за местни избори 2019. Това ни чака!
Галиче отдавна е символ – на насилие, на страх, на злоупотреба на властта над гражданите, на корупция, на беззаконие.

Подмененият от бащата на депутат от ГЕРБ протокол на частичните избори е продължение на тази история на наглост и мачкане на реда.

Всяка нормална, демократична партия, всяко поне малко срамуващо се от злоупотребите и подигравката с хората управление, биха погледнали на частичните  избори в Галиче и по друг начин. Биха видели в тях възможност да сложи край, да се зачеркне публично този най-корумпиран и грозен символ на отношения власт-граждани и да осигури максимално прозрачен изборен процес. Не и ГЕРБ, не и партията на „гражданите за европейско развитие”. Чрез Галиче, ГЕРБ за пореден път показаха, че са слепи за всичко друго, освен за консумацията на властта, че се чувстват добре в блатото на беззаконието.

Галиче е нагла подигравка с демократичния процес. ГЕРБ буквално каза на българите: „вие гласувайте по съвест, ние не ви пречим, само после ще подменим протокола”. Всички знаете как се нарича това – когато действащата власт използва всички лостове, за да не позволи промяната. След Галиче ГЕРБ нямат повече право да критикуват миналото. На всички техни псевдо-демократски възгласи за тоталитаризъм и авторитаризъм, отговорът е един – „Галиче”.

Галиче е символ на огромна политическа подмяна, която отдавна е в ход, за да гарантира финансовото оцеляване на една тясна група от хора около ГЕРБ.

Галиче е и предупреждение, че в регионите, в общините- свободната инициатива, икономическото развитие, напредъкът на малкия бизнес ще зависят от господарите в общината, които са дошли с подменен протокол, а после ще подменят протоколите за всеки търг, конкурс, обява. Които ще търгуват с всяко разрешително, с всяко искане на бизнеса и на гражданите.

Галиче е и символ на липсата на перспектива, на партийния егоизъм на ГЕРБ, но и на нещо, за което не се говори открито – големият им страх, че вече губят. В Галиче имаха възможност да се изправят честно и да поискат оценката на хората. Те обаче избраха фалшификацията, защото предусещат провала си.

Ние, българските социалисти, правим тези констатации не със злорадство, а със съжаление. Едно българско село, няколко поколения български граждани в него, се превърнаха в нарицателно за наглостта в местната власт. Галиче, за съжаление, в по-голяма и в по-малка степен се случва в цяла България.

Гледайте Галиче и мислете за местни избори 2019. Това ни чака. Това ще е подходът, това ще са и техниките.

Но гледайте Галиче и мислете как, ние, не само като политици, а като български граждани, да се противопоставим на готвената подмяна на вота ни.

Българските социалисти ще използват всички позволени от закона средства да застанат срещу фалшификацията на изборите. Голямата сила, обаче, е в ръцете на гражданите, които не трябва да позволяват вотът им да бъде зачертан от ръката на някой нахранен от ГЕРБ изборджия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!