Елена Йончева: ГЕРБ е групировка, а не партия

Елена Йончева: ГЕРБ е групировка, а не партия


Елена Йончева:
Когато управляващата партия мачка граждани, не само Президента, но и всички ние трябва да се обединим срещу нея, каза депутатът от БСП .
Партията на европейските социалисти е демократична партия и е нормално да има различни позиции и гледни точки. Нашето мнение е, че налагането на санкции и излизането извън ЕС няма да реши проблема а ще доведе до дезинтегриране на Европейския съюз, каза пред Канал 3 депутатът от БСП за България Елена Йончева по темата с Унгария.

В Унгария има дори голям проблем с корупцията, както и липса на медийна свобода. Тоест, ако ще се прилага един критерий, то трябва да е всеки, иначе то ще е добре само за тези, които искат да разделят Европейския съюз. Дори сред ЕНП има дискусия кой е правилнияj подход. Всички сме на мнение, че има проблеми, но трябва да се видят точните механизми за справяне с тях, заяви тя.

По-интересен е Бойко Борисов, който има противоречиви мнения. Вие чували ли сте Министрески съвет да излиза с позиция за „някой ден”. Човек трябва по някакъв начин да се измъкне от дадена ситуация и явно това е неговата. Това е позиция на един и същи човек – той каза в България едно и като отиде при началниците си в Европа съвсем друго. Европейските лидери са нашите партньори, в момента, в който ги вземем за началници, виждаме какво се получава – Борисов прави каквото му кажат, категорична беше Йончева.

ГЕРБ е групировка, а не партия. Ако говорим за демократична партия е съвсем нормално да има различни мнения по дадена тема. Когато става дума за национални интереси, разбира се, че ще има сътрудничество между mрезидента и партиите. Когато управляващата партия мачка граждани, не само президентската институция, но и всички ние трябва да се обединим срещу тях, каза още тя на въпрос дали Румен Радев и БСП имат твърде близки мнения.
Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!