Елена Йончева: Оградата с Турция тепърва ще пада

Елена Йончева: Оградата с Турция тепърва ще пада
„Внесли сме сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се види- дали оградата с Турция е направена, според проектите, които областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас  са поръчали.”

Това заяви по БТВ народният представител и говорител на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева.

Тя припомни, че първоначалният вариант за изграждане на оградата е от МВР и той е бил много сериозен. Тя показа снимки, на които се вижда, че отводнителните канали, които по проект трябва да са от бетон, не са.

„Задавам въпроса – защо? Спестени са средства, или са откраднати”, попита тя. Йончева смята, че оградата тепърва ще пада.

„В момента, в който покажа престъпни схеми, веднага започват да ме заплашват, че ще ме съдят. Струва им се, че когато заплашат теб, по този начин тази заплаха отеква и други ще се изплашат да дават гласност на всякакви подобни практики”, каза Елена Йончева в коментар, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е заявил, че ще я съди.

„Същото каза и Валери Симеонов, когато стана дума за оградата и г-н Москов, когато заговорих за водата в Хасково. Същото прави и г-н Добрев”, обясни Йончева. „Само фирмата на неговия зет и свързани към него фирми са усвоили за близо три години- 50 млн. лв. в края на юни 2017 г.

Община Хасково обявява обществена поръчка за саниране по програмата „Енергийна ефективност”. От 11 блока, 10 са спечелени от същия господин и свързани с него фирми.

В момента, в който г-н Дорев става министър на икономиката, енергетиката и туризма, фирма на неговите родители изгражда завод за пелети на стойност 2 млн.лв.

Те са взети като заем от въпросният зет, а той взима заем от офшорни компании. Ние искаме да проверим произхода на тези средства от офшорните компании“ – каза депутатът

По казуса с Истанбулската конвенция, Елена Йончева обясни, че само 26 държави от Съвета на Европа са я ратифицирали, при положение, че там членуват 47. Страните нямат и общо мнение по дефиницията „пол”.

„Тази конвенция не е приета с гласуване, което е голям прецедент за Съвета на Европа. Това ми дава знак, че нещата не са много ясни”, заключи Йончева.

14.01.2018 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!