Елена Йончева: Присъдата за Борисов показва, че политиците в България не могат да си позволяват да лъжат

Сумата от 5000 лв. ще дарим на кампанията Повече българчета за България 2018

„Присъдата за Борисов показва, че политиците в България нямат право и не могат да си позволяват да лъжат, независимо дали става дума за предизборна кампания или извън нея“.

Това заяви плед bTV говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева. Тя обясни, че присъдата е за казаните от него реплики пред камерите на националните телевизии многократно в Бургас, във Варна и след това повторени в националните медии, както от него, така и от членове на ГЕРБ.

Йончева даде за пример казаното от Борисов на 13.03.2017г.: „Та това ново лице, което си позволи да каже за ГЕРБ, че краде и ако продължи да изрече още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея. Много добре си спомням в предишния мандат как платихме едни големи пари, милиони. Казах просто да си мери приказките“.

Тя обясни, че съдът е постановил, че това е клевета и не е вярно. „Не става въпрос за държавна тайна, а за това, че държавата не е плащала никакви милиони. Става дума за манипулация“, поясни депутатът.

Елена Йончева обясни, че адвокатът на Бойко Борисов твърди, че той не е казал тези думи и ако ги е казал, те не се отнасят за нея и тя сама се е припознала в тези реплики. Тя изрази изненадата си, че никой, включително и нейни колеги журналисти, досега не са го попитали дали ги е казвал и ако ги е казал за кого са се отнасяли думите. „Неговият адвокат тогава неговото мнение ли изразява или прави своя интерпретация?“, попита народният представител.

Тя изтъкна, че един от аргументите на адвокатите е бил и че казаното е било по време на кампания, като така се допуска, че по време на кампания може да се лъже и по този начин се прави политика у нас.

„Всички ние, независимо дали сме журналисти, граждани, политици, трябва да търсим своите права в съда, за да не продължава държавата ни да бъде управлявана по този начин“, коментира говорителят на ПГ на левицата.

„Съдът постанови г-н Борисов да плати 5000 лева. Тази сума ще дарим на кампанията „Повече българчета за България 2018“, заключи Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!