Елена Йончева: Със засекретяването на оградата се налага цензура

Елена Йончева: Със засекретяването на оградата се налага цензура
Елена Йончева: Не я е преминал само този, който не е пожелал

„Оградата ни с Турция не я е преминал само този, който не е пожелал. Пред хората и чуждите дипломати се показват само избрани кадри от хеликоптер, но истината е, че оградата се преминава изключително лесно.”

Това заяви по Нова ТВ народният представител от „БСП за България” Елена Йончева. Тя показа снимка, на която се вижда, че граничната ограда е подкопана с метри и добави, че е така не само на едно място.

Йончева обясни, че оградата не е направена по първоначалния й проект, утвърден от МВР. „Дадена е възможност да бъде променяна от областните управители и съответните фирми.”

Народният представител показа снимка, на която се вижда, че бежанци прескачат със сгъваема стълба съоръжението. По думите на Йончева те я разпространяват помежду си, за да покажат колко лесно се преминава оградата.

„Със засекретяването й, се налага цензура. На информацията за целостта на съоръжението, преминаването и пр. се налага цензура, защото се води, че е част от националната сигурност и по този начин се издава държавна тайна. Засекретява се, за да не се говори по тази тема и да не се правят разследвания”, добави Йончева.

Тя обясни, че е внесен сигнал до съответните органи за проблемите с оградата, но след като тя е засекретена, няма да се разберат и резултатите от проверката. „Как да внасяме оттук насетне сигнал, след като миналата сряда Съветът на Европа излезе с резолюция, в която се казва за България, че съдебната система се използва с цел да накарат политическите опоненти да замлъкнат.

И да потискат онези, които не са съгласни с правителствените политики.  Корупцията продължава да бъде широко разпространено явление в България.  Държавният департамент на САЩ казва за България за миналата година  – служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано.

Те включват подкупи, конфликт на интереси , сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние. Въпреки, че законът предвижда наказателно преследване на корупцията във властта, българското правителство не прилага закона ефективно”, прочете Йончева текстовете от документите.

Народният представител добави, че органите знаят, че има активен трафик на бежанци, за който обаче не се говори.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Със засекретяването на оградата се налага цензура

„Оградата ни с #Турция не я е преминал само този, който не е пожелал. Пред хората и чуждите дипломати се показват само избрани кадри от хеликоптер, но истината е, че оградата се преминава изключително лесно.” Това заяви в предаването "Тази сутрин" народният представител от #БСПзаБългария Elena Yoncheva. Тя показа снимка, на която се вижда, че граничната ограда е подкопана с метри и добави, че е така не само на едно място. Йончева обясни, че оградата не е направена по първоначалния й проект, утвърден от МВР. „Дадена е възможност да бъде променяна от областните управители и съответните фирми.” Народният представител показа снимка, на която се вижда, че бежанци прескачат със сгъваема стълба съоръжението. По думите на Йончева те я разпространяват помежду си, за да покажат колко лесно се преминава оградата. „Със засекретяването й, се налага цензура. На информацията за целостта на съоръжението, преминаването и пр. се налага цензура, защото се води, че е част от националната сигурност и по този начин се издава държавна тайна. Засекретява се, за да не се говори по тази тема и да не се правят разследвания”, добави Йончева. Тя обясни, че е внесен сигнал до съответните органи за проблемите с оградата, но след като тя е засекретена, няма да се разберат и резултатите от проверката.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 20 октомври 2017 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!