Елена Йончева: Ще се преборим с „Визия за България” и „Визия за Европа”

Елена Йончева: Ще се преборим с „Визия за България” и „Визия за Европа”

„12 години сме част от ЕС- за това време България трябваше да стане едно по-добро място за живеене, с достойни заплати и пенсии, защото в страната ни бяха налети над 30 млрд. евро.

Въпреки това, ние сме най-бедните и онеправдани в ЕС. Затова представителите на левицата в новия ЕП ще  имаме много работа”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева пред стотици жители на гр. Варна.

Тя заяви, че БСП  ще се бори за общоевропейска минимална работна заплата и пенсия, развитие на икономиката, срещу младежката безработица, както и срещу демографската катастрофа, обхванала България.

„Можем да преборим демографската криза с конкретни мерки, които само БСП предлага, защото имаме „Визия за България” и „Визия за Европа”, които обсъдихме с хиляди българи”, каза още Йончева. Тя уточни, че всяко работещо семейство трябва да получава 6400 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, данъчни облекчения за всяко дете, а детските градини  да бъдат безплатни. Водачът на листата на левицата добави, че е нужна и реформа в образователната система- всички училища да имат еднаква материална база, един учебник по всеки предмет, а системата „парите следват ученика” да бъде премахната.

„Всичко това е реално и лесно постижимо и сме описали как да бъде реализирано. То ще се случи след като върнем парите, които изтичат от бюджета, обратно към държавата. Нужна ни е помощта на ЕС. Чрез неговите механизми, програми и бъдещата европейска прокуратура, както и чрез работещо законодателство у нас ще успеем да пресечем корупцията, да съживим икономиката си и да инвестираме в знаещите и можещи българи, както и в децата на България”, категорична бе Елена Йончева. Тя каза още, че преди всичко трябва да сложим край на управлението на шайката и на модела Борисов. „Ще се преборим за всичко това, ще се преборим срещу криминалното робство, обхванало България, с №18 в бюлетината”, заключи Елена Йончева.

Петър Витанов: Нашата отговорност е да бъдем носители на промяната на България и Европа

„Нашата отговорност е да бъдем носители на промяната на България и Европа, защото ЕС трябва да бъде по-социален и солидарен, да гарантира достойни доходи на своите граждани, както и образование на младите хора”, заяви кандидатът за евродепутат Петър Витанов. Той добави, че ЕС трябва да помогне на страни като България да изравнят показателите си с останалите. Витанов бе категоричен, че Европа трябва да бъде различна и да се върне към социалните си корени. „Управлението у нас разглежда ЕС като нищо повече от една касичка. Тях не ги интересува политиката по доходите, те не успяха да ни вкарат в Шенген и Еврозоната, защото управлението им се превърна в символ на корупция. За 10 години ГЕРБ лишиха България от перспектива, изгониха моите връстници и вашите деца, затова трябва да започнем промяната с №18”, заяви Петър Витанов.

Сергей Станишев: В ръцете на всеки един от нас е- дали ще оставим всичко непроменено или ще продължим напред

„На 26 май хората трябва да излязат и да гласуват с №18, защото се намираме в преломен момент за нашата родина и за Европа. Днес Европа е заплашена от разруха и разпад и днес виждаме, че България е съсипана”, заяви президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев. Той коментира, че българите нямат усещане за перспектива, бъдеще и чувство за достойнство. „На 26 май българите трябва да гласуваме против статуквото и безобразията на тези, които със зъби и нокти ще се борят за власт. В ръцете на всеки един от нас е- дали ще оставим всичко непроменено или ще продължим напред”, категоричен бе Станишев. Кандидатът за евродепутат заяви, че българските социалисти  трябва да дадат приноса си към общата европейска битка на социалистите. „Голямата мисия на БСП е да върнем младите в България и да се борим за правото на всеки да получи достойно образование, да живее свободно и родителите ни да имат достойни старини. Нашата идея е в основата на европейския проект, защото Европа е идея за мир, солидарност, равенство, добруване и просперитет за всеки човек. Тази идея се разрушава от десницата в цяла Европа. Трябва да сложим край на това и да постигнем социалната промяна- силата, която може да го направи, е БСП”, категоричен бе Сергей Станишев.

Валери Жаблянов:БСП може да преобърне ситуацията в България

Кандидатът за евродепутат Валери Жаблянов заяви, че БСП е онази сила, която може да преобърне ситуацията в България, да промени представата ни за Европа и да ни даде възможност да видим по-добро бъдеще за страната ни. „Онова, което може да промени България и Европа е идеята за равенството, солидарността и дружбата между хората, разбирателството между държавите и братските отношения с Русия. Всичко това ще бъде основата на един по-добър и хуманен ЕС”, категоричен бе Жаблянов.

Десислав Тасков: Управляващите не разбират колко трудно живеят хората в България

„За пореден път осъзнах, че управляващите не разбират колко трудно живеят хората в България. Българите заминават в чужбина, защото у нас няма перспектива.  В същото време, управляващите продължават да не виждат милионите проблеми на всеки един от нас”, каза пред жителите на Варна кандидатът за евродепутат д-р Десислав Тасков. Той добави, че управляващите продължават да говорят- колко милиона са инвестирали в областта и как хората живеят много добре. „Те не виждат проблема на леля Мария, която трябва да си сложи става, но няма пари и затова ще остане инвалид; проблема на чичо Иван от малкия град, който няма да отиде на лекар, защото общинската болница е приключена. Колко добре живеем- след като лекарите и сестрите ни са по улиците заради проблемите, които държавата не иска да реши?”, попита Десислав Тасков.

Крум Дончев: Част съм от листата на „БСП за България”, защото избрах да се боря за родината си

„Част съм от листата на „БСП за България”, защото избрах да се боря за родината си. Запали ме и това, че на една от първите ми срещи в кампанията, в град Гулянци, хората заявиха, че едва се справят с доходите, които получават. Децата и внуците им са в чужбина и поискаха да се борим срещу неправдите. Това ме запали и ще се боря до край”, каза пред варненци кандидатът за евродепутат Крум Дончев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!