Ерменков в Добрич: Подписката за ЧЕЗ има огромно морално значение, за да покаже, че хората в България не спят

Ерменков в Добрич: Подписката за ЧЕЗ има огромно морално значение, за да покаже, че хората в България не спят
Когато говорим за продажбата на ЧЕЗ, ние сме свидетели на поредната Гинка, защото има и други Гинки в държавата, но те не касаят в такава степен националната ни сигурност

„Подписката има огромно морално значение, за да покаже, че хората в България не спят, че хората в България защитават интересите си и че, когато някой тръгне срещу народа, обикновено катастрофира.

Чрез подписката ще покажем на колко хора им пука, какво се случва в държавата, колко хора се чувстват ангажирани за това, че ни разпродават на дребно и по начин, по който е обиден за държавата, защото в момента имаме ситуация, в която една Гинка е онази, която решава съдбата на държавното участие в ЧЕЗ.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Таско Ерменков в Добрич.

„Тя договаря какво ще стане и ще има ли участие на държавата и тя се снима между вицепремиер и министър на финансите.

Дай Боже, всекиму такава Гинка. Нещата са сериозни, а  премиерът разбира само от натиск на хората и от протести и недоволство, той не се вслушва иначе в разума”, посочи социалистът. Според него не може да се отрече на Брисов, че има инстинкт за самосъхрание и когато стане напечено, той винаги прави или крачка назад, или встрани. „Нашата работа е сега да направи крачката, която да го свали от власт”, каза той.

„Когато говорим за продажбата на ЧЕЗ, ние сме свидетели на поредната Гинка, защото има и други Гинки в държавата, но те не касаят в такава степен националната ни сигурност. Гинката, която купи БТК – също нито професионалист, нито разбира от БТК. Недалеч от тук една Гинка купи ТЕЦ Варна.

За двамата младежи- Гинки, които купиха Дипломатическия клуб в Бояна, няма да говоря”, каза Таско Ерменков. По думите му ние сме свидетели на последователна политика на Гинковщината в управлението на държавата. „За съжаление това се случва и за радост, хората започнаха вече да го осъзнават.

Тук, в Добрич, говорим за ЕнергоПРО, не ЧЕЗ, но утре може и тук да се изправим пред същия проблем”, подчерта той. По думите му между 2 и 3 млн. наши съграждани са клиенти на ЧЕЗ и  сме длъжни да проявим нашата солидарност с тези хора. „Ако държавта не се включи в тази сделка, тя няма да се случи, защото няма в света финансова институция, която да финансира вече така опорочена сделка с лош образ”, смята социалистът.

„Понеже има едни пет милиона евро, които са депозирани като гаранция за участие, ако не се случи тази сделка, тези пет милиона изгарят. Някой ги е дал и хич не иска да ги загуби”, подчерта Ерменков. Според него държавата трябва   да купи ЧЕЗ. „Струва ми се, че в България има доста повече професионалисти, които могат да управляват тази дейност, отколкото Гинка Върбакова.

Лошото е, че когато зададохме въпросите си на комисията в парламента, първото нещо, което чухме, беше изявление, което нямаше общо със сделката и все едно беше писано от ПР-ите на правителството”, допълни социалистът.

„Опитахме се да разберем- защо независимите органи в държавата не вършат никва работа. Оказа се че КЗК можела да се включи, само при финализиране на сделката, КФН не може да направи нищо, защото единствените, които могат да разследват произхода на средствата, са ДАНС. Оказа се, че и КЕВР също няма какво да направи, защото не залагали имущество, но ние написахме и писмо до КЕВР в петък”, каза също Ерменков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!