Ето го мъжа, който спаси Хитрино от по-голяма катастрофа

Ето го мъжа, който спаси Хитрино от по-голяма катастрофа
Ерол Шакир е ръководител движение на гарата в Хитрино. Именно той е на смяна на 10 декември, когато влакова композиция, превозващата пропан-бутан и пропилен, дерайлира, а взривът малко след това превърна голяма част от селото в развалини, съобщава bTV.

С риск за живота си Ерол остава на работното си място и предотвратява още по-голяма трагедия. След експлозията той изключва захранването и предупреждава съседната гара да не пуска пътническия влак, идващ към Хитрино. „В такава ситуация гледаш да си свършиш работата, максимално да се предотврати неочакваното. В този момент видях газта как се разстила като мъгла, след това тръгнах да набирам 112 и тогава гръмна“, спомня си за случилото се машинистът.

Къщата му е на метри от жп линията, в най-засегнатия район.

В първите минути след взрива Ерол се чул с жена си, която била на метри от епицентъра на пожара. Щом се уверил, че е добре, останал на пост, за да обезопаси района.

Сега казва, че не се чувства като герой.

„Какво може да направиш? Първо трябва да си свършиш работата и това е…”, споделя Ерол, според когото всички негови колеги са големи професионалисти и биха реагирали като него в екстремна ситуация.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!