Ето как Путин отговори на НАТО

Ето как Путин отговори на НАТО

Руският президент Владимир Путин увеличи щатната численост на въоръжените сили на 1 885 371 души, в т.ч. 1 милион военнослужещи. Президентският указ е публикуван в официалния портал за правна информация, предаде ТАСС. Съгласно документа, от 8 юли щатната численост на въоръжените сили на Руската федерация ще нарасне с 542 души. Броят на военнослужещите ще остане непроменен.Руските въоръжени сили са създадени на 7 май 1992 година на основата на бившите въоръжени сили на СССР и тогава числеността е наброявала 2 880 000 души. Мобилизационният ресурс на Русия се оценява на 69 милиона души.

Путин, Меркел и Оланд обсъдиха украинската криза

Руският президент Владимир Путин, френският му колега Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха днес по телефона украинската криза и подчертаха необходимостта от политическо решение на конфликта в Донбас, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс и БТА.

В телефонен разговор лидерите изразиха безпокойство от честите нарушения на примирието в Източна Украйна.

Путин поиска от колегите си от Германия и Франция „да въздействат по-активно на украинската страна“ при планираните си срещи с украинския президент Петро Порошенко във Варшава.

Тримата лидери подчертаха, че е необходимо на Източна Украйна да бъде предоставен специален статут, да има конституционна реформа, амнистия и местни избори.

Путин обърна внимание в разговора на провокационния характер на действията на украинските войски в Югоизточна Украйна, посочи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Той, Меркел и Оланд възлагат важна роля за осигуряване на примирието в Украйна на ефективната работа на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!