Жельо Бойчев: Каварна е пример, че „Визия за България“ е приложима на общинско ниво

Жельо Бойчев: Каварна е пример, че „Визия за България“ е приложима на общинско ниво
„Каварна е прекрасен пример как „Визия за България“ може да бъде приложена на общинско ниво“.

Това каза народният представител Жельо Бойчев от ПГ на „БСП за България“ на среща с гражданите на Каварна по повод представянето на „Визия за България“.

Той каза още, че най- ясното доказателство за това е, че общината привлича по- голямата част от инвестициите в областта. „Радвам се, че Каварна е нагледен пример, който показва как, в рамките само на един мандат, е възможна една по- различна местна политика, насочена към гражданите“, коментира Бойчев.

Той  поздрави кмета на Каварна Нина Ставрева, че туризмът е превърнат в приоритет и това е видимо от два пъти по- големите приходи от туристически данък. На въпрос от присъстващите за трудностите, които срещат земеделците от региона, Румен Георгиев припомни, че земеделието е един от основните приоритети във Визията, в който се залага на нов модел в аграрната политика и справедливо разпределение на евросредствата към малките и средни земеделски производители и кооперациите. В дискусията участие взеха  народният представител Иван Ибришимов, секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова и кметът на Каварна Нина Ставрева.

„Имаме нужда от медицинска помощ, а нямаме достъп до такава“. С този проблем се обърнаха хората от село Крушари към народните представители от ПГ на „БСП за България“- Явор Божанков и Цветан Топчиев на среща по повод „Визия за България“. Те разказаха, че в селото няма нито лекар, нито аптека, ако се наложи- линейка стига до тях за един час, а през зимата дори и не стига.

„Ако си представим, че има карта на БВП на България, то София би заела половината от нея. Това е безспорен факт, но не означава, че хората, които живеят в малките населени места, които също плащат своите данъци, са по- малко важни или че държавата има правото да ги пренебрегва“, отбеляза народният представител Явор Божанков. Местните поставиха и въпроса за сигурността. „30 полицая отговарят за 100 населени места и ние така и не сме ги виждали“, направи коментар жител на с. Крушари. Топчиев обясни, че сигурността в малките населени места е приоритетен въпрос във Визията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!