Жените социалистки искат семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене

Жените социалистки искат семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене
Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в алтернативния бюджет на страната за 2019 година да залегнат семейно подоходно облагане, намаляване на 5% ДДС върху цената на хляба, млякото и сиренето, както и общинските детски градини да бъдат безплатни.

Тези идеи ще бъдат предложени на НС на БСП и на парламентарната група на „БСП за България“. Това стана по време на инициираната от Обединението на жените социалистки от БСП – София кръгла маса на тема „Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите северозападни райони“, което се провежда в Монтана.

Специален гост на форума бе председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. В обръщението си към участниците в събитието тя акцентира върху това, че решаването на демографските проблеми заемат ключово място в проекта „Визия за България“ и се ангажира всички добри предложения, които направиха жените социалистки, да намерят своето място в окончателния вариант на „Визия за България“.

„Няма нищо по-естествено от това- жените да се грижат и защитават бъдещето на нацията. Убедена съм, че днес ще успеем да формулираме конкретни предложения и работещи решения“, това каза в началото на събитието председателят на софийското обединение на жените социалистки Таня Найденова .

В кръглата маса взеха участие народните представители от Монтана, Видин и Враца Атанас Костадинов, Филип Попов и Николай Иванов, както и председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова. Основен лектор в първия панел бе проф. Емилия Масларова, председател на Съвета по социална политика към НС на БСП.

Според нея помощите за деца трябва да се обвързват не само с посещението им в училище, но и с успеваемостта им в учебния процес. „Трябва да се даде шанс и да бъде подкрепяно и подпомагано българското семейство, но това, което е- отговорно, работещо, интелигентно, образовано, социалицирано и обществено ангажирано“, категорична е проф. Масларова.

Председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова посочи, че темата за демографската криза е в центъра на внимание и заема важно място в работата на обединението, наред с превенцията и борбата с домашното насилие и насилието над жени и деца.

Николова посочи, че през следващата година акцент ще бъде темата за включване на повече жени в политиката и участието им в предстоящите избори през 2019 г. и най-вече в местните.

„Активното участие на жените социалистки в представянето пред обществото на „Визия за България“ ще им даде възможност да станат разпознаваеми и избираеми като общински съветници и кметове“, убедена е Катя Николова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!