Жените социалистки против продажбата на къщата на Яворов

Жените- социалистки против продажбата на къщата на Яворов
Жените- социалистки от град София излязоха с позиция по повод продажбата от частен съдебен изпълнител на къщата на Яворов в София.

Те се обръщат към Йорданка Фандъкова- общината да участва в търга и да закупи имота. Настояват общинските съветници да внесат такова предложение в комисията по култура.

Те полчиха подкрепа от колежките си от Монтана, Враца и  Видин на конференция в Монтана, която обсъжда демографската криза и мерките в помощ на младите семейства, майките и децата.

„Къщата- музей на Пейо Яворов е паметник на културата. Яворов е един от най-ярките  символи на българската култура и духовност.

Призоваваме кмета Фандъкова да направи всичко възможно общината да придобие собствеността.

Тя може да я предостави за ползване на Съюза на българските писатели и  това място да не пустее и да не се руши, а да се превърне в средище на българщината и духовността“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която участва в конференцията на жените- социалистки в Монтана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!