Златева за срещата между Борисов и Тръмп: От кога едно здрависване се приема за историческа среща?

Златева за срещата между Борисов и Тръмп: От кога едно здрависване се приема за историческа среща?

Златева за срещата между Борисов и Тръмп:
Тя добави, че очаква с нетърпение речта на министър-председателя пред Общото събрание на ООН, в която е анонсирано, че ще говори за Западните Балкани

„За мен историческа е срещата, която имаха Доналд Тръмп и Ким Чен Ун по отношение на конфликта на Корейския полуостров. Не знам откога едно обикновено ръкостискане между президент на САЩ и български министър – председател, наредил се на редичката с всички останали премиери да се здрависват с него, се приема като историческо събитие“.

Това каза Деница Златева зам.-председател на БСП на пресконференция в централата на партията, помолена да коментира визитата на Борисов в САЩ, която някои наричат „историческа“.

Тя обясни, че има примери от предишни посещения на президенти и на президента Румен Радев, които много по – ясно говорят – какво означава двустранна среща. Златева добави, че очаква с нетърпение речта на Борисов пред Общото събрание на ООН, в която е анонсирано, че ще говори за Западните Балкани.

„Надявам се, този път да приветства Общото събрание не от името на Народна Република България, а от името на Република България“, каза Деница Златева*.

*Проверка на Епицентър.бг показа, че в действителност премиерът Бойко Борисов казва „народа на Република България“, а не „Народна република България“.
Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!