Иван Кръстев и Крум Дончев се срещнаха с ученици в Кърджали

Иван Кръстев и Крум Дончев се срещнаха с ученици в Кърджали
Кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Иван Кръстев, който е и бивш зам.-министър на образованието, и Крум Дончев посетиха най-голямото учишлище в Южна България – Петко Р. Славейков в гр. Кърджали.

Те разгледаха модерните кабинети по история и български език и литература, в които се съхранява истинският възрожденски дух. Кръстев и Дончев се запознаха с въведената в училището иновация, съчетаваща чуждоезиково обучение, високо качество на образованието и интензивна спортна подготовка.

Неслучайно, учениците от това училище са шампиони сред младежи и девойки в редица спортове – волейбол, баскетбол и шахмат. Шампионът на България по автомобилизъм Дончев заяви пред учениците:

„Освен че възпитава, спортът изгражда личности и характери. Има и една по-важна кауза- и тя е да сме социално отговорни и да я предаваме на нашите деца.“ По думите му, училището в Кърджали трябва да е пример за цялата страна. Бившият зам.-министър на образованието Иван Кръстев обсъди с учениците техните успехи в състезанието „Евроскола“, както и впечатленията им от посещението им в европарламента в Страсбург.

Той подчерта пред тях, че екипната работа и високите постижения, които демонстрират в училище сега, са най-добрата предпоставка за бъдещия им успех в живота.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!