Иван Ченчев: След като не може министърът, да дойде главният секретар на МВР да даде обяснение за Ботевград

Иван Ченчев: След като не може министърът, да дойде главният секретар на МВР да даде обяснение за Ботевград
„Настояваме, след  като министър Радев е възпрепятстван да дойде в НС, главният секретар на МВР Младен Маринов да дойде в парламента и да даде обяснение- какво точно се е случило в Ботевград и какви мерки е предприела полицията преди и след убийството”.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП за България Иван Ченчев.

По думите му официалната информация, която получава от МВР не е достатъчна и такова обяснение не звучи сериозно.

„Не приемам становището, в което се казва, че Пелов не е бил разпознат, защото е с качулка и брада, а същевременно се твърди, че е имало информатор и това е стрелецът Панчев”, категоричен бе социалистът.

Депутатът обясни, че  двамата са имали сблъсък преди години и според твърденията на кмета Гавалюгов, преди повече от 25 години, Панчев е бил прострелян в апартамент на убития Пелов.

Социалистът заяви, че от изнесените факти в предишни дни, става ясно, че полицията в Ботевград е в състояние на недокомплект – вместо 50 служители, има налични 25.

Иван Ченчев подчерта, че в момента в Ботеград има блокада на жандармерията, а полицията нахлува в жилищни сгради, но до момента не дава информация, което тревожи хората. Той обясни, че като депутат, избран от региона, получава множество сигнали от притеснени граждани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!