Извънредно! Важна новина от „Позитано“ 20!

Извънредно! Важна новина от "Позитано" 20!

С 91 гласа „за“ Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за президент.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията, предаде „Фокус“.Нинова уточни, че 14 от членовете на Пленума са се въздържали при гласуването.

По думите ѝ председател на Инициативния комитет ще бъде заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

„Аз страшно много харесвам ген. Радев. Рядко се срещат истински мъже. Много уважавам някой като каже „да“, това да значи „да“, коментира Данаилов и припомни, че самият той в участвал в два инициативни комитети.

В комитета ще влязат 21 души, като БСП ще има мнозинство. Стефан Данаилов обяви, че ще покани Нинова да бъде част от комитета. На въпрос кои други знакови фигури ще влязат, актьорът се пошегува: „По-знакова от мен няма“.

На пленума днес отново е била засегната темата за раздялата с АБВ. Нинова бе категорична, че на среща с областните структури на левицата, е било обяснено какви са били мотивите за решението на партията.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!