Издигнаха Нинова за водач на депутатската листа в лидерския 25-ти МИР

Издигнаха Нинова за водач на депутатската листа в лидерския 25-ти МИР
Председателят на БСП Корнелия Нинова получи номинация за водач на листата в 25-и МИР на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Това стана по време на конференцията в Нови Искър. Този район даде старт на конференциите в София, които трябва да определят имената на избраните да се борят за място в трите кандидат-депутатски листи в столицата.

Антон Кутев, Станислав Младенов и Цветелина Миланова пък бяха избрани за представители на район „Нови Искър“ в листата на 25-и МИР за предсрочните парламентарни избори. Всеки от 24-ите района в София може да номинира до четирима членове на партията за депутатските листи и един – гражданска квота.

„Думата „промяна“ ще бъде основното послание за БСП тази година, коментира лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в речта си на конференцията в Нови Искър. – Промяната тръгва от самата БСП и ще продължим да я търсим и в държавата. Защото следващата стъпка след промяната, която направихме в президентството, е промяна в парламента. Да сменим досегашния модел на управление на държавата. Това беше моделът на едноличното управление. Затова сега ни е крайно необходима мобилизация и отлична подготовка за качествено провеждане на кампанията за предсрочните парламентарни избори“.

Антон Кутев е единственият с депутатски опит от номинираните трима за листата на БСП в 25-и МИР от район „Нови Искър“. Той има два мандата в парламента и получи номинация да се бори за трети. „Аз имам сериозен проблем с властта в България. В смисъл – парламентът и правителството продължават да не изпълняват основния си ангажимент – този към хората, които са ги избрали, коментира Антон Кутев, след като получи номинацията.

Държавата трябва да служи на гражданите си. Държавата, институциите – парламент и правителство – трябва да улесняват живота на хората. В момента нашата държава прави точно обратното. И много често основната цел на депутатите е да решават собствените си проблеми. Затова сега, когато искам доверие да представлявам хората, категорично заявявам, че ще работя за тях. Единственото важно в този момент е да обърнем пирамидата. Депутатите и властта трябва да работят за хората“.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!