Илияна Йотова бе почетен гост на Крепостта на Кирилицата

Илияна Йотова бе почетен гост на Крепостта на Кирилицата Стефан Пройнов


На този светъл ден, на този празник в гр.Плиска се сътвори чудо на чудесата в едно духовно и земно, видимо и сакрално се сляха !

Пламенна реч държа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България и докато тя говори за 1300 годишнината на България в София разваляха паметника за 1300 години България и докато Йотова говори за Българското за Азбуката, за силата на Буквите и за Българската памет и паметниците един събарят, а други градят!

До нея бе Карен Алексанян един Арменец увековечил Буквите и азбуката ни, един арменец инвестирал много милиони в най-българското да покаже на нас и на целият свят от къде идва нашето четмо и писмо!

Много министри, депутати, политици, посланици и какви ли не гости не уважиха това грандиозно събитие за нас Българите забравили от къде е тръгнала България, забравили, че са обещали да направят път дори до тук, до храма на Българщината, но не забравили да дойдат и да се снимат пред телевизии и медии, но такива са политиците силни на обещания, слаби на дела !
Но да оставим регионалните болежки и нека днес всеки знае, че е открита Крепост на Буквите и не къде да е, а в старопрестолна Плиска, там от където е започнала България !

Там от където идваме и ние Българите като народ и нация !

Илияна Йотова, вицепрезидента на България, прочете пламенна реч за азбуката, словото и Буквите, реч от която няма как да не те побият тръпки какъв народ сме били, но и реч, с която мнозина ще я запомнят като патриотка и родолюбка, а не като политик !
Гордо до нея от страната на сърцето и бе Карен Алексянян, домакинът без който не би се сътворило това туристическо, духовно и сакрално чудо в Плиска ! Дни преди събитията в Бузлуджа Илияна Йотова намери време за Плиска, намери време за нас обикновените хора, за хората, които милеят за запазване на Българщината и за историята ни да бъде запазена такава каквато е от хилядолетия !
Стефан Пройнов в качеството си на член кореспондент на  bulpress.info бе на място по покана на Карен Алексанян  в  гр.Плиска !
Стефан Пройнов член кореспондент за Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!