Илияна Йотова: Ген. Румен Радев и аз ще бъдем президентът и вицепрезидентът на България

Илияна Йотова: Ген. Румен Радев и аз ще бъдем президентът и вицепрезидентът на България

Ген. Радев и аз ще бъдем утре президентът и вицепрезидентът на България, заяви евродепутатът Илияна Йотова при представянето им пред столичния червен актив в НДК във вторник вечерта.

Тази битка няма да е лесна, подчерта Йотова и обяви провалът на ГЕРБ в президентството.

Като евродепутат тя се спря обстойно на външната политика на правителството. “В Европа г-н Борисов мълчи, съгласява се с всичко, което му кажат “началниците”. Всички решения в Брюксел се взимат със съгласието на българския премиер.

Той е готов да каже “да” на отмяната на визовия режим за Турция. С неговото мълчание България ще бъде превърната в голям бежански лагер”, разкри бъдешите планове на Брюксел по отношение на България кандидатът за вицепрезидент.

Тя настоя спешно и веднага да бъде завършена оградата на границата ни, а  бежанските центрове да се изведат навън. Не трябва да създаваме гета, както това вече се случи в редица европейски страни, подчерта евродепутатът.

Йотова се обяви против пренаписването на българската история в българските учебници, против търговското споразумение между Европа и САЩ, категорично е за отпадането на санкциите срещу Русия и за воденето на външна политика, която даотмита националните интереси.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!