ИЛИЯНА ЙОТОВА: РУМЯНА БЪЧВАРОВА ЛЪЖЕ!

ИЛИЯНА ЙОТОВА: РУМЯНА БЪЧВАРОВА ЛЪЖЕ!
Eто какво публикува на официалната си страница във Фейсбук Илияна Йотова:

Средствата за справяне с мигрантския натиск по границата са в размер на 101 млн. евро, както е видно от отговора на мой въпрос до комисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството, заявява Йотова

Обвинява ли Румяна Бъчварова в лъжа еврокомисаря Аврамопулос? Този въпрос зададе в профила си във Фейсбук Илияна Йотова към министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Според новоизбрания вицепрезидент Бъчварова е изказала редица неверни тези, които лесно могат да бъдат опровергани с документи.

Йотова публикува и въпросните документи.

ИЛИЯНА ЙОТОВА: РУМЯНА БЪЧВАРОВА ЛЪЖЕ!

Ето какво написа в профила си във Фейсбук Илияна Йотова:

Сутринта, в предаването Тази сутрин по бТВ, Румяна Бъчварова в национален ефир изказа редица неверни (меко казано) тези. Малко по-късно продължи да ги тиражира на нарочна пресконференция. Те са лесно опровержими с документите, които публикувам тук:

1. Относно отпуснатите средства за справяне с мигрантския натиск по границата — видно от отговор на мой въпрос до комисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството — г-н Авромопулос — е, че средствата са в размер на 101 милиона евро + 10 % съфинансиране от държавата, с което стават общо 112 милиона евро, след като са се наложили някои корекции върху договорената на 16.9.2016 г. в Братислава сума от 108 милиона евро. Числото 160 милиона напълно липсва в отговора. То беше широко тиражирано от правителството.

2. Дата на получаване на отговора от ЕК е 30 ноември 2016 г., т.е. преди 7 дни, а не преди два месеца, както твърди госпожа Бъчварова. Така че отговорът напълно и обективно отразява казуса с договорените средства.

3. По отношение на трите нови центъра — тази информация отново се съдържа в отговора на комисар Аврамопулос и не е мое измислено твърдение.

4. По отношение на поканата за посещение на ГКПП «Капитан Андреево», прилагам писмо от председателя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП — Клод Мораес — до председателя на ЕП — Мартин Шулц, в което г-н Мораес иска разрешение да бъда изпратена на тази мисия, в качеството ми на негов заместник-председател. Прилагам и отговора на председателя на ЕП Мартин Шулц, с който той дава исканото разрешение.

Обвинява ли министър Румяна Бъчварова комисар Аврамопулос в лъжа, защото числата относно отпуснатите средства и новите центрове се съдържат в неговия отговор?

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!