Илияна Йотова със семейство в президентството – вицето на Радев се обгради само с близки хора и ги брани със зъби и нокти

Илияна Йотова със семейство в президентството - вицето на Радев се обгради само с близки хора и ги брани със зъби и нокти
Илияна Йотова е създала същинско семейно гнездо в президентството и се чувства като кралица-майка на цял кошер от свои приближени, които е взела при себе си на „Дондуков” 2

Вицепрезидентката се грижи за всички от екипа си като за свои деца и брани със зъби и нокти хората, които са й верни и лоялни от години.

Близо 15 години тя се доверява на едни и същи специалисти – от секретарката, през пиарката, до съветниците си – още в началото на своята кариера като евродепутат.

„Илияна Йотова е изключително лоялна и отговорна и затова цени много хората, които се отнасят така и с нея. Почти няма никакво текучество в екипа й и тези, които подбра и взе със себе си в Брюксел още преди първия си мандат в Европарламента, са с нея и до днес.

Сега разчита на тях и в президентството и не дава на никого да се меси в подбора им или работата”, обясняват хора от БСП. Йотова неведнъж отстоявала постовете на екипа си през годините, тъй като от партията опитвали да й се месят и да й предлагат разни връзкари.

Същото се случило и сега, след като стана вицепрезидент, но тя показала твърдост и успяла да запази екипа си непокътнат.

„Те са си като семейство. От толкова време работят заедно и си имат безпрекословно доверие, а тя е като кралицата-майка”, шегуват се социалисти. По думите им Илияна имала пълно основание да брани хората си, тъй като всички били доказани с времето експерти, а и били изключително отговорни и можела да разчита на тях.

Не екипът й обаче е най-доволен от пребиваването на Йотова на „Дондуков” 2, а съпругът й проф. Андрей Йотов.

Прочутият ортопед се радвал, че жена му най-после си е в България и че задълго ще забрави самотните вечери и уикенди, когато били разделени от работата й в Брюксел.

Според съпартийци на Йотова двамата съпрузи имали много силна връзка и любов, която не угаснала в годините брак, и много трудно преживявали раздялата, която им се наложила покрай пътуванията й като евродепутат.
Източник: pik.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!