Йончева пита Борисов: На кого сте се обаждал, за да спрат разследванията за къщата в Барселона?

Йончева пита Борисов: На кого сте се обаждал, за да спрат разследванията за къщата в Барселона?
„Какво направи Борисов с къщата в Барселона? Нека каже- на кого е оказвал натиск, на кои журналисти, за да спрат тези разследвания.“

Тези думи отправи водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева към премиера Борисов от Бургас .

Тя подчерта, че не очаква той да каже истината, но е убедена, че ще разберем истината след като ГЕРБ си отиде и хората не ги е страх да говорят. Йончева каза, че днес е внесла сигнал в прокуратурата да се разследва сметка, свързана с тази къща в Барселона. „Там са вкарани 1,7 млн. евро”, коментира тя. Водачът на листата на левицата припомни, че Ал Капоне е бил хванат за 30 хил. долари, въпреки че е правил нелегален бизнес за стотици милиони.

„Те казват- „няма кой да ни накаже“. Има кой да ги накаже, ние, българският народ ще ги накаже и Европа ще ги накаже, защото тази корупция- тя генерира евроскептицизъм и на Брюксел вече не му трябва  гарбителската шайка”, категорична бе Елена Йончева. Според нея те ще ни помогнат и с европейския прокурор. „Защо Борисов не иска г-жа Кьовеши да заеме този пост и гласува срещу нея? Защото тя ще ги хване и ще ги накаже”, подчерта тя. По думите й, на на 26-ти май, пред България има два избора – или оставаме тази криминална шайка, това криминално робство да продължава и младите хора да напускат България, или отиваме да гласуваме с номер 18. „На следващите избори ще бъде късно и няма да можем вече да имаме свободен вот. Сега имаме шанс”, каза още Йончева.

Момчил Неков: Не сме втора категория хора!

„Не са ли болниците, не е ли образованието, не са ли доходите на хората и стандарта на живот областите, в които България се справя най-зле? Това са сферите, в които ГЕРБ обрича българите”, заяви кандидатът за евродепутат Момчил Неков. Той бе категоричен, че не сме втора категория хора. „Не трябва да чакаме шефовете в Брюксел да казват! Време е това да спре! Ние сме единствената алтернатива за България. Всички други са се коалирали с ГЕРБ и виждаме до какво ни докараха”, каза още той.

Крум Дончев: Ще работим активно за младите

„Ние вярваме, че децата са нашето бъдеще. Затова ще работим активно за младите и младежта- те да могат да остават в родината си”, заяви кандидатът за евродепутат Крум Дончев. Той подчерта, че само ако излезем и гласуваме на 26-ти май с номер 18, ще можем да променим България.

На събитието присъстваха  секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП; народните представители Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Николай Пенев, Кольо Милев, председателят на областния съвет на БСП- Бургас – Стойко Пенков и на БСП-Ямбол Митко Андонов, председателят на общинския съвет на БСП-Ямбол Катя Георгиева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!