Йончева: Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата за Банов

Йончева: Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата за Банов
Промените в Закона за радиото и телевизията са цензура

Йончева: Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата за Банов

Промените в Закона за радиото и телевизията са цензура

„Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата да не се образува досъдебно производство по сигнала ни за Боил Банов и следващата седмица ще представим още документи по случая.“ Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата за евроизборите на левицата Елена Йончева.

„Специализираната прокуратура днес отказа да образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата. Аудиозаписът показва, че Боил Банов е наредил да бъдат подправени документи, с цел да се спести на една фирма поне 700 000 лева. Документите доказват, че това, което е наредил Банов, се е случило“, каза Елена Йончева.

„Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм“ да е същата, каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо“, категорична бе тя. Йончева припомни, че в аферата „Ало, Ваньо“ министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците, а разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало, Ваньо съм“, оглави антикорупционния орган КПКОНПИ.

„Очакваме по същия начин последната афера „Апартаментгейт“ да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност“, каза Йончева. Тя анонсира, че следващата седмица ще представи  доказателства – документи, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи. „Получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства“, обясни още Елена Йончева.

По повод готвените промени в Закона за радиото и телевизията, Йончева коментира: „Очевидно, че е цензура. Няма такава директива, която да изисква промени в медийния закон.

Мисля, че управляващите се опитват да спрат следващия „Апартаментгейт” и търсят начин да лишат българската общественост от информация за случващото се в държавата”. Тя беше категорична, че се подготвят предварително мерки за цензура в медийното пространство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!