Йотова: Българското правителство отказва да вземе отношение по редица важни международни теми

Йотова: Българското правителство отказва да вземе отношение по редица важни международни теми

​Йотова: Гневът на хората ще посочи вратата на това правителство и предсрочните избори са неизбежни

„Българското правителство отказва да вземе отношение по редица важни международни теми, а предизвикателствата са огромни – тероризъм, миграция, бежанци”. Това каза на среща в Панагюрище евродепутатът от БСП / ПЕС Илияна Йотова. По думите й сигурността на България е в ръцете на президента и е много важно кой ще заеме този пост.

Тя припомни, че от 27 юни до 3 юли БСП ще проведе допитване до своите членове как да участва в президентските избори. „Много отговорно трябва да се справим с това допитване и никой няма да има право да не се съобрази с вашата воля”, посочи Илияна Йотова пред членове на партията, които живо се интересуваха от възможността да изразят мнението си. Сред най-дискутираните въпроси бе този за коалиционната политика.

Гневът на хората ще посочи вратата на това правителство и предсрочните избори са неизбежни

„България се крепи на заеми и след последния заем закръглихме 18 милиарда – това е страшна цифра, която води след себе си и лихви. Няма да има нито за болници, нито за образование, нито за пенсии. Нямаме и работеща икономика”, посочи евродепутатът Илияна Йотова. Според нея можехме да имаме по-евтин ток, а вместо това сега ще плащаме 1 млрд. 200 хил. лв. за прекратяване на проекта „Белене”. „Няма как да се съгласим да живеем така. Гневът на хората ще посочи вратата на това правителство и предсрочните избори са неизбежни”, категорична бе Йотова.

За по-голям контрол в изпълнението на европроектите и усвояването на европейски средства, призоваха жители на Стрелча.

ЕК няма да възстанови средства по Програмата за развитие на селските райони за 2015 г

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти разясни, че Европейската комисия няма да възстанови средства по Програмата за развитие на селските райони за 2015 г., именно заради нередности в проектите и обществените поръчки. „Защо вместо да се харчат стотици хиляди левове за организиране на концерти за учителите в зала Арена Армеец, средствата не бяха дадени за подпомагане на българските училища, които в малките населени места изнемогват”, попитаха хора от община Лесичово, където също се проведе среща. „Колкото и пари да дадат за лъскави пи ар мероприятия, не могат да изтрият факта, че има 17 хиляди двойки на матурите и последна грижа на това правителство са българските учители“, заяви Илияна Йотова.

„Ще се опитаме да дадем на българските деца шанса да продължават напред, да работят в нашата държава и БСП да има алтернативен план за развитие на България”, каза областният председател на БСП и член на НС на партията Йордан Младенов, по време на срещите. По думите му се правят безумни реформи, бавят се проекти, малкият и средният бизнес загива, съкращават се хора, а в цели региони, като в Пазарджишкия, нищо не се случва, особено в инфраструктурно отношение. „В този труден за страната момент единствено БСП може да заеме национална позиция и да има работещи решения за ежедневните проблеми на българските граждани”, допълни той.

Илияна Йотова и Йордан Младенов коментираха актуалните теми с жители на Велинград, Септември, с. Карабунар, Стрелча, Панагюрище и с. Лесичово.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!