Какво става!? В Русия предотвратиха терористични атаки по сценария в Париж

Какво става!? В Русия предотвратиха терористични атаки по сценария в Париж

Специалните сили на Русия и Казахстан са предотвратили терористични нападения в Русия, обяви в Минск директорът на руската ФСБ Александър Бортников

Той разкри, че през февруари ФСБ на Русия и Комитета за национална сигурност на Казахстан са спрели дейността на престъпна група, планирала да извърши нападения в големите руски градове по сценария в Париж.

Според Бортников след терористичните атаки екстремистите щели да отидат в Сирия и да се присъединят към ИГ.

Директорът на ФСБ също така каза, че заедно с КГБ на Беларус са обявили международна заповед за арест за участие в тероризъм на гражданин на Русия, който е взел участие в боевете в Сирия и искал да се скрие в европейска страна, пише ria.ru.

Както е известно, на 13 ноември 2015 г. три ислямистки групировки извършиха серия от терористични нападения в Париж и предградието Сен Дени. Загинаха 130 души, а повече от 350 бяха ранени.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!