Калоян Паргов: Напускането на НС не е даване на задна скорост, а твърда стъпка за противопоставяне на ГЕРБ

Калоян Паргов: Елена Йончева ясно показа един от десетките примери- как се харчат публичните пари


Калоян Паргов:

Липсата на желание за машинно гласуване показва, че явно политическите сили не искат прозрачни избори, посочи лидерът на БСП – София.

Напускането на парламента от депутатите на БСП не е даване на задна скорост, а твърда стъпка за противопоставяне на ГЕРБ. Това каза пред журналисти лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на отбелязването на Деня на защитника на Отечеството, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Днес можем символично да препратим този празник, свързан с нашите интереси и в защита на нашето отечество. Трябва да замислим как ние защитаваме нашите интереси, дали успяваме да ги защитим, какво получава обикновеният българин във времето, в което живеем“, коментира Паргов.

Във връзка с напускането на парламента от депутатите на БСП той коментира, че това не е „даване на задна скорост“. „Ние сме сред хората, сред избирателите – това е т.нар. народен парламент. Най-малкото защото виждаме, че ГЕРБ с всички сили и на всяка цена се опитва да спечели изборите. Това е нормално, но правилата са си правила и трябва да бъдат спазвани“, каза още Паргов. Той посочи, че липсата на желание за машинно гласуване показва, че явно политическите сили не искат прозрачни избори.

„Виждам, че хората навън приветстват този акт, тази твърда стъпка в посока на противопоставяне на ГЕРБ и целия арсенал от номера, който те прилагат. Това ще ни даде възможност повече време да обърнем на хората, защото парламентаризмът не е само трибуната в Народното събрание, но и да чуеш какво мислят гражданите за това, което правиш. И рейтингите показват, че парламентът е с доста нисък рейтинг и подкрепа в обществото, което показва, че нещо е сбъркано“, коментира Паргов.
Източник:epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!