Калоян Паргов с разтърсващи разкрития за сблъсъците в БСП заради приватизацията, третия пол и вота на недоверие

Калоян Паргов с разтърсващи разкрития за сблъсъците в БСП заради приватизацията, третия пол и вота на недоверие
Шефът на столичните социалисти и общински съветник от БСП в София Калоян Паргов прави разтърсващи разкрития са сблъсъците в ръководството на партията по време на съботния пленум за приватизацията, третия пол и вота на недоверие, който червените депутати смятат да внесат в сряда – 17 януари.

По темата за третия пол и ратифицирането на Истанбулската конвенция Калоян Паргов заяви, че темата е прекспонирана. БСП вече имат решение по темата и няма да остъпят от него, категоричен бе той.

„Актуалният въпрос за вота на недоверие ще се изясни в навечерието на вота, тъй като се говори какво ли не за темата му. Но тя за нас е ясна – корупцията.

Борбата с този съвременен бич е по целия свят. Но въпросът е моделът, който функционира в България по репликата на Доган за разпределението на порциите, струваше скъпо на БСП и ГЕРБ се възползва да дойде на власт, за да се бори с това. Но изпълниха ли го за тези 10 години. Това трябва да се отговори“, коментира Паргов.

По повод оценката на Ахмед Доган, че БСП не е алтернатива на управлението, общинарят заяви, че приема позитивно думите му, тъй като това щяло да подейства мотивиращо на партията.

„Самият аз казах това на градската конференция преди няколко месеца, за да мотивирам партията, тъй като БСП по принцип трудно се задвижва, но се консолидира, когато има нещо конкретно – като например едни предсрочни парламентарни избори, каквито анализаторите смятат, че се задават след края на европредседателството“, заяви още Паргов.

„Витоша и София са едно уникално съчетание и място, където стотици хора могат да избягат и бягат от шума и мръсния въздух. Но транспортния проблем е голям. Столична община има юридически проблем във връзка с това, което се случи и с Пирин. Битката Тома Белев и компания срещу потенциален инвеститор. Така всички губим. Но това показва безсилието на управлението, когато трябва да се решават проблеми.

Можем да кажем твърдо, че Русия не е заплаха за България….

Първо, самата община или дори държавата,  да се включи в инвестиционния процес за Витоша. Автомобилите да спират долу, а нагоре да се ходи с някакви маршрутки. Най-екологичният транспорт са лифтовете, но те са вече остарели“, коментира Паргов.

По думите му по въпроса за нови лифтове опозицията изцяло би подкрепила столичното управление. „Няколко лифта и два-три ресторанта няма да замърсят планината, а София ще стане уникално туристическо средище.

Не ми се вярва да има външна намеса, но пък България със зимните си дадености е конкуренция да доста алпийски курорти. Казвам го, защото ако имаме съоръжения, това ще е проблем за тях и затова може да се помисли за причината за действията на тези хора, които протестират срещу съоръженията.

В момента обаче нещата зависят от нас, политиците и столичното управление. Ако има политическа воля за това, всички граждани ще подкрепят това“, заяви Паргов.

Гледайте интервюто на Калоян Паргов пред Ива Николова по ПИК TV! / pik.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!