Кандидатите за евродепутати от БСП за България: Няма да позволим строежа на депо за отпадъци при с. Джерман

Кандидатите за евродепутати от БСП за България: Няма да позволим строежа на депо за отпадъци при с. Джерман
Кандидатите за евродепутати от „БСП за България“  Иван Кръстев и  Емил Георгиев се срещнаха с Инициативния комитет срещу стоежа на депо за отпадъци в с.Джерман.

На срещата, освен представители на Инициативния комитет, присъстваха народният представител Иван Ибришимов и областният председател на БСП – Кюстендил Станислав Павлов.

„Вече 8 г. се борим това, тук да не се превърне в боклукчарника на Кюстендилска област. Осем години ни лъгаха, мамиха и ни обещаваха какво ли не. Потвърди се правилото, че ГЕРБ лъжата я нямат за нищо. И те продължават това безумие“, това каза на срещата председателят на инициативния комитет Божидар Тасков.

Кандидатът за евродепутат Емил Георгиев сподели, че е член на комитета, който е наблюдавал строежа на АМ „Струма“. „Едва ли някой знае повече от мен- защо магистралата беше отклонена на 3 км. от тук.

Доказаха се свлачищни процеси, високи подпочвени води, районът е земетръсен. Всички процеси, които бяха доказани, дадоха основание магистралата да се отклони. Кметът на Дупница направи всичко възможно това депо да се утвърди.  Аз няма да оставя нашите депутати и тези, които ще станат евродепутати, да позволят строежа на това депо да се случи.

Обещавам, че няма да го допусна. Искам да бием ГЕРБ с 1 глас и този глас да бъде от Джерман“, заяви Емил Георгиев.

По-късно, на среща в Дупница, петицията против строежа на депото подкрепи и водачът на листата на „БСП за България“ Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!