Катя Николова: Обединението на жените социалистки ще се включи много активно в предизборните кампании

Катя Николова: Обединението на жените социалистки ще се включи много активно в предизборните кампании
Работим срещу насилието над жени и деца и за повече жени в политиката

„Обединението на жените социалистки (ОЖС) ще се включи много активно с редица събития в предизборните кампании до края на годината.“ Това заяви председателят на ОЖС към БСП Катя Николова след днешния пленум на организацията. На него беше направен анализ на проведените събития и инициативи от началото на 2019-а година и бяха обсъдени насоките за работа до края й. Близо два часа продължи дискусията по въпросите, свързани с предстоящите европейски избори. В нея жените социалистки бяха много активни и споделиха идеи, свързани с организиране на различни събития. Те отбелязаха, че една от посоките, в които трябва да работят, е за равно заплащане на труда на мъжете и на жените. Другата изключително важна тема за ОЖС в БСП е борбата с насилието над жени и деца. Жените социалистки бяха категорични, че е изключително важно да бъде засилена още повече дейността на организацията в тази посока, за да бъде изострено общественото внимание върху този толкова сериозен проблем в България днес.

„Годината е под знака на две предизборни кампании и два избора – за европарламент и за местни органи на властта. Периодът е изключително важен. Напълно е възможно да има и трети вид избори – предсрочни парламентарни, както сочи общата политическа обстановка“, коментира Катя Николова. „Затова на днешния пленум имахме възможност да чуем различни мнения и предложения за предстоящата ни работа. Жените социалистки винаги сме били много активни в дейността ни за партията и откровени в дискусиите за бъдещето й. Много се радвам, че на този пленум видях приповдигнато настроение и активизиране на жените социалистки. Те показаха, че разбират огромната важност и значимост на европейските избори и са готови да работят за успешното представяне на БСП на тях“- отбеляза тя.

Катя Николова добави, че планираните събития и инициативи са свързани с основните теми, по които Обединението на жените социалистки избраха да работят активно през 2019-а на пленума в края на миналата година – борбата срещу насилието над жени и деца и за повече жени в политиката. „При планирането на нашата дейност по време на двете предизборни кампании насочихме основно вниманието си към тези две теми. Специално за местните избори през есента нашата подготовка започна още от сега. Ще имаме много инициативи и действия, които ще проведем заедно с неправителствени организации и граждански структури по места. По този начин ще имаме възможност да представим нашите способни и успешни жени и местни авторитети, които заслужават да намерят място в листите за местни органи на властта като общински съветници или кметове. В хода на кампанията нашата задача ще бъде да им помогнем и да ги подкрепим с организирането на различни събития и инициативи“- обеща Катя Николова.

По време на пленума на Обединението на жените социалистки в БСП Анна Славова представи идеите и насоките, по които ПЕС – жени планира да работи през 2019 година. Анна Славова, която е член на оперативното бюро на ОЖС, беше неговият представител на Конгреса на ПЕС – жени, който се проведе в края на февруари в испанската столица Мадрид. „Ние съобразихме нашата работа през годината с насоките, които набеляза ПЕС на Конгреса. През април и май планираме оперативни срещи с местните структури на ОЖС по области. Целта ни е да активизираме тяхната работа и да организираме срещи и контакти със структури на гражданското общество – женски организации, организации на хората с увреждания, на младежи и пенсионери, на еколози. Чрез тези събития и инициативи ще се опитаме да представим не само на нашите членове и симпатизанти, но и на по-широк кръг от граждани предизборната платформа на БСП за европейските избори“- каза Катя Николова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!