Кирил Добрев: Предстои ни дълъг път, за да бъде променен сегашният модел на управление

Кирил Добрев: Предстои ни дълъг път, за да бъде променен сегашният модел на управление
„Предстои ни да изминем дълъг път, за да бъде променен сегашният модел на управление на България“, отбеляза зам.- председателят на НС на БСП Кирил Добрев на среща с представители на ръководството на Национален синдикат „Защита“ , на която беше обсъден проектът „Визия за България“.

В разговора участваха зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков и  Атанас Зафиров- член на ИБ на НС на БСП.

Крум Зарков коментира трите основни аспекта във „Визия за България“ по отношение на заетостта- формиране на минималната работна заплата, като процент от средната работна заплата; работното време и качеството на социалния диалог.

Той изтъкна, че Визията цели формиране на стратегия, с която се постигат резултати. „Визията е само поводът да бъдат поставени проблемите“, заяви Зарков.

„Има нужда от спешна намеса на държавата“, категоричен бе Красимир Митов- председател на Национален синдикат „Защита“. Той изрази възмущението си от това, че трудът на хората е изключително подценен и хиляди хора напускат страната по тази причина.

Митов коментира, че в държавния сектор е „нещо нечувано и невиждано“ и пример за това са Български пощи, БДЖ, болници, центрове по спешна помощ.

Председателят на синдиката коментира и бюджета на правителството, като посочи, че само изглежда хубав, но в същото време цените продължават да нарастват.

Представителите на синдикатите предложиха да има закон, който да  регламентира работата на синдикатите и работодателските организации.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!