Кирил Добрев: Проведохме над 150 срещи в страната с над 5000 души до момента

Кирил Добрев: Проведохме над 150 срещи в страната с над 5000 души до момента
„Проведохме над 150 срещи в страната с над 5000 души за „Визия за България“ . Така даваме възможност на всеки наш член, на всеки български гражданин, да участва като съавтор при създаването на нашето предложение за бъдещето на България. Целта ни е чрез възможно най-много мнения, предложения и критики да се подготви един стойностен и адекватен документ, който да бъде основа на една бъдеща платформа за управление“.

Това заяви на заседание на НС на БСП зам.-председателят на партията Кирил Добрев. По думите му целта на проекта е да препозиционира БСП от опозиция към алтернатива на сегашното управление.

Той обясни, че през август и септември са проведени срещи с 36 организации, сред които: Съюз „Произведено в България“, Национален съюз на Трудово-производителните кооперации, ЦКС, Отечествен съюз, Съюз на военноинвалидите, Общобългарски комитет „Васил Левски“, Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане“, Българска земеделска партия.

Кирил Добрев допълни, че освен срещите с организации, ПГ на „БСП за България“ е взела решение част от народните представители да излязат от НС и на ротационен принцип да обикалят страната за срещи с хората и обсъждане на проекта на левицата.

Той отбеляза, че в област Благоевград в рамките на 2 дни са проведени 14 срещи, в които са се включили над 850 участника и 51 народни представители. „Освен това бяха проведени срещи с представители на малкия и средния бизнес в Банско, с юридическата гилдия в Благоевград и с читалищни дейци в Гърмен“, каза още той.

Зам.-председателят на левицата обясни, че в област Велико Търново в рамките на два дни 48 народни представители и един представител в ЕП са провели 12 срещи, с над 1000 участника. Той подчерта, че на срещите са присъствали и представители на местната власт и на други политически партии.

В област Варна са проведени 21 срещи в рамките на два дни – от тях 6 с браншови организации в града – Морската камара и морския клъстър, Съюза на пенсионерите, Съюз на синдикалистите ветерани, СОСЗР, две срещи с представители на академичните среди и пациентските организации. По думите му в тях са се включили  45 народни представители и над 900 участника. В област Габрово, по думите му, са проведени 5 срещи в един ден, по време на които 23 народни представители се срещнали с близо 500 човека.

Добрев информира и че в Добрич 26 народни представители са се срещнали с над 1000 души в 12 срещи, от които 7 в общински центрове и 4 в най-големите села в областта. Добрев заяви, че в  област Търговище са проведени  15 срещи със 16 народни представители. На тях са присъствали над 540 човека, както и представители на малкия и среден бизнес – земеделски и кооперативни движения.

Кирил Добрев подчерта, че освен тези срещи са били проведени и такива на международно равнище – среща с посланиците на страните членки на ЕС, двустранни срещи с посланиците на Полша и Холандия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!