Кирил Добрев: Трябва да се възстанови редът и спокойствието в село Галиче

Кирил Добрев: Трябва да се възстанови редът и спокойствието в село Галиче
БСП няма да позволи нито един от нейните членове, застъпници, симпатизанти да бъде подложен на тормоз

„Село Галиче е символ на ретро-мутренската държава. Това е селото с най-много палежи и побои на глава от населението в нашата малка държава“, това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция на „Позитано“ 20.

Той обясни, че в селото страхът, омразата и безнадежността са  ежедневие. „На частичните избори БСП пусна много жалби и възражения, но с помощта на ГЕРБ кандидатът на Ценко Чоков беше избран за кмет“, поясни Добрев.

„На 12 декември беше извършен пореден палеж срещу моето семейство от групата на Ценко Чоков“, това каза кандидатът за кмет на село Галиче  Веселин Тушинов. Той разказа, че се знае кои са извършителите. „Това, че не можем да го докажем, не означава обаче, че не са те. Спокойствие имаше само, когато бяха в ареста 11 месеца“, допълни Тушинов.

„Преди 2 месеца беше запалена къща на друг свидетел срещу Ценко Чоков. Пред свидетели беше пребито и едно момче – наш застъпник. Ценко Чоков и неговата група придобиха чувство за безнаказаност и дерибействат в нашия район“, обясни той. „Те са на свобода, всичките са осъдени на първа инстанция с минимални присъди. Това ги окрилява, за да извършват нови престъпления. Страхът в селотое повсеместен – всяко семейство се притеснява. Ситуацията излиза извън контрол. Няма държава и закони в това село“, заключи Тушинов.

Кирил Добрев се обърна към министъра на вътрешните работи. „Моментално да се насрочи проверка на областна дирекция Враца и да бъде освободен директорът на РПУ Бяла Слатина – Красимир Йончев“, каза зам.-председателят на БСП. Той поясни, че по времето на Йончев са извършени всички палежи и побоища в Бяла Слатина, както и че е върнат на работа преди 6 месеца.

По думите му атмосферата в селото продължава да бъде същата. „Моментално да бъде възстановен редът и спокойствието в селото. БСП няма да позволи нито един от нейните членове, застъпници, симпатизанти да бъде подложен на тормоз – физически, финансов и всякакъв друг. В противен случай – ще прибегнем към искане на оставка на министъра на вътрешните работи“, призова Добрев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!