Когато пешката стане царица!

Kornelia Ninova


Когато пешката стане царица!
И когато царицата носи пешката в сърцето си!

Корнелия Нинова мина през огън и жупел в политическата си кариера, предавана, изоставяна, обвинявана, години наред доказвала чистота на името си, но в сянката и винаги ще остава онова дясно съмнение!

Днес Нинова е лидер на БСП стъпка по стъпка там горе в БСП – за промяна, за борба с паралелната държава, за изцяло нова партия с нови лица, идеи и хора! Готова ли е Корнелия Нинова?
ДА!
Но хората готови ли са да приемат промяната, никой не обича промените ! Корнелия Нинова заяви, че ще се бори с паралелната държава, но в партията има не една или две фигури и то не пешки, които са част от тази паралелна държава – сиви кардинали с тиха стъпка и всякакви червени олигарси ! Една глава не стига, ламята е петглава !

Гергов падна, но това не се прочете като ултиматум, а напротив останалите глави започнаха да шушукат помежду си, но сега вече започнаха и да ръмжат заплашително !
Нинова е сама в партията !

Никой не иска промяната !
Във време на опит са сплотяване в партията пред Нинова, няма нови хоризонти, а напротив нови фронтове, които допълнително ще отслабят партийните редици !
Критиката към нея е огромна, но и товара на плещите и е голям! Единственият коз в ръцете на Лидерката е голямата народна любов, видя се на Бузлуджа, тълпата я погълна !

Но от всички активи този е най-нетрайният като елемент !
И като стана дума за активи старите офицери, топове и коне в партията си във време на паралелната държава са натрупали много активи не партийни, а материални и алчността за власт, пари и контрол над масите ги е погълнала! За да започне промяната и изкореняването на всички негативи в партията Нинова трябва да убеди фигурите на шахматната дъска да се откажат или и те като Гергов ще паднат една по една и на тяхно място пешките трябва да извървят пътя до края на дъската където могат да еволюират във фигури – офицери, коне, топове и така !

Пешките нямат еволюционното си развитие и не натрупаха нужният опит, визия и ръководни умения, кадрите накратко не са подготвени и само с ласкателства не се расте ! Старите няма кой да им гарантира спокойни старини, защото такива индулгенции Корнелия Нинова не е в състояние да предложи ! БСП не са представени във властта, а индулгенциите идват от Властта ! На практика Старите играчи са в неудобна позиция и шушукането вече спря, а идва недоволството ! Няма подготвени кадри, които да ги унаследят, а на практика докато те са в Играта промяната е немислима поне в очите на хората ! Нинова не може да им гарантира спокойни старини и спокойствие, бизнес средата им няма такива възможности !

На практика, ако те свалят Нинова няма с кого да сменят !
На практика, ако те свалят Нинова падат и те отделните уговорки в задкулисието, които водят до разпад на БСП !

Ако се разцепят и тръгнат да се спасяват както Гергов по отделно всички до един ще последват пътя на Мишо Бирата по един или друг начин ГЕРБ отдавна искат да ги ощавят, но БСП е силна, защото са сплотени ! Този раздор в БСП ще бъде пагубен за всички, ако продължава !

В БСП трябва да пренасочат енергията и тя трябва да бъде насочена към свалянето на ГЕРБ, но за това трябват съюзници, не врагове, а Корнелия Нинова трупа такива с добротата си !
Нека припомним на Корнелия Нинова думите на Кольо Фичето: „Мостове градих, дето да събират човек с човека…и манастири, дето да го събират с Бога“! Трябва Мостове да се градят със САЩ, с Русия, с ЕВРОПА, но и църкви за хората !
Тук трябва време, а БСП не дадоха време на Нинова и тя зацикли !
За да има приемственост трябва в националния съвет и конгрес да има квота! Над 60 години са 30 на сто, 35-60 години да са 50 на сто!
От 18-35 БСП – да са в час с икономиката на страната, да има квота 20 процента управители на фирма с над 5 години стаж !

Това са проблеми натрупани точно заради хората в БСП, които кадруваха и когато някой работещ се появи те му отрязваха главата и го смазваха и така в Партията няма кадри, а послушковци и лелиното и чичовото са на постове като търсеха на човека място вместо на всяко място човек ! Медийното отразяване е на 90% от безвъзмездната медийна подкрепа от свободните и независимите хора !
Да от гражданската квота бяха привлечени качествени хора, но те се сблъскват с кадровата машина !

Искате промяна, но тя започва от Вас самите!
Корнелия Нинова направи промяна, но тези процеси трябва да бъдат продължени !
Вижте репресираните от ГЕРБ, вижте там има достатъчно мотивирани и умни хора !

Трябва да се насочи цялата енергия в партията да се свали ГЕРБ от власт и само тогава и стари, и млади ще се успокоят и ще си дойде всичко на място ! Всички стари играчи трябва да вдигнат социалните си международни контакти за да подкрепят Нинова и БСП !
Ако Нинова се провали проваля се и БСП, а това трябва да бъде променено !
Трябва стратегия и далеч по-агресивна кампания срещу ГЕРБ и да бъдат свалени ден по-рано !
Корнелия Нинова трябва да бъде подкрепена, а не критикувана !
Нинова трябва да поведе освобождението на България от хунтата узурпирала властта !

Време е за национално обединение, време е да загърбим различията си, време е да подкрепим Нинова и да изоставим всички дребни ежби и раздори! България е над всичко !
Загубим ли България, загубили сме всичко!
В крайна сметка когато играта свърши всички и офицери и цар и царица, и пешките се озовават в една кутия ! Опомнете се !
Корнелия Нинова заяви, че е готова да бъде министър председател и тези нейни думи изиграха лоша на изборите !
Време е Корнелия Нинова да покани съвета на старейшините и всички бивши председатели и всички големи обединяващи имена в партията да изпушат лулата на мира ! Само така може да бъде заровена томахавката на войната, само така БСП ще бъде несломима !
Нека Димитър Дъбов си каже думата, нека Георги Пирински говори, нека се изкажат всички на масата, на кръглата маса и БСП, започне една безмилостна борба за спечелване на изборите за властта в страната !
Само така за победа напред !

Булпресс! 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!