На кого са нужни санкциите срещу Русия – на хората, на бизнеса или на някой друг?

На кого са нужни санкциите срещу Русия - на хората, на бизнеса или на някой друг?


Интервю на Рустем Хамитов, президент на Република Башкортостан Ръководителят на Република Башкортостан Рустем Хамитов се срещна с представители на западни медии, сред които бе и Борис Анзов от „Медиа Мост България” и Булпресс .

В рамките на пресс тур, организиран от Министерството на външните работи на Русия. На срещата с председателят на републиката присъстваха и представители на румънския телевизионен канал TVR и еквадорския телевизионен канал VitoTVO. По време на разговора управителят на областта разказа пред „Медиа мост България” и Булпресс за социално-икономическото развитие на Башкортостан и реализацията на големи инвестиционни проекти с чуждестранни партньори както и перспективите за сътрудничество има и могат да се намерят в страните от Европа, Азия и Латинска Америка. Разбира се днес ние работим над това, икономическото ни развитие, да се движи по нарастваща нагоре линия.

Ние разбираме, че трябва да се действа достатъчно активно.
Въпрос на „Медиа Мост” и Булпресс:
Как влияят западните санкции на икономиката на република Башкирия, усещате ли ги?На кого са нужни санкциите срещу Русия - на хората, на бизнеса или на някой друг?
„Отношенията на Запада с нашата страна в известен смисъл ни дават енергия и сила, за да се преодоляват съществуващите трудности и проблеми”, заяви Рустем Хамитов. „Ние работим с всички – и с Изтока, и със Запада, и с Юга.
От гледна точка на привличане на инвестиции голяма роля изигра срещата на високо равнище на ШОС и страните от БРИКС, които през 2015 г., се проведоха тук в Башкортостан.На кого са нужни санкциите срещу Русия - на хората, на бизнеса или на някой друг?
Нашата република и нашият град получи голяма популярност и днес ние се радваме на плодовете на тези големи събития.
Аз многократно съм се срещал с представители на бизнеса в различни страни. Всички са настроени да работят.
Желанието на бизнеса и обикновените хора е да си взаимодействат. Няма никакви пречки, бариери и неразбиране, а ние напълно говорим и общуваме открито с всички.На кого са нужни санкциите срещу Русия - на хората, на бизнеса или на някой друг?

Сигурен съм, че тази антируска санкционна политика и дейност ще спре, защото това не е нужно на хората и бизнеса. Комуникацията между нашите две страни България и Русия трябва да се възстанови, да се работи в тази насока – инсталиране на нови връзки там, където ги няма” – каза Рустем Хамитов. – „В скоро време ще създадем Държавен комитет по външноикономически връзки, защото виждаме, че само силите на Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и иновационната политика, вече не може да се справя зрително от цялото поле на многообразие на международните икономически отношения. Ще работим над това.

Ние сме открити и готови да сътрудничим във всички направления с България, това предайте на Вашите читатели и братският на нас български народ.” В продължение на три дни от престоя си в република Башкирия със столица гр. Уфа „Медиа Мост България” се запозна с работата на предприятия в областта на нефтохимията, преработващия завод на „Башнефть”, сферата на културата, агроиндустрия, научни институции и туристически възможности на Башкортостан.

Също така „Медиа Мост” посети и Всероссийский център за очна и пластична хирургия „Алоплант” в гр. Уфа, под ръководството на проф. д-р. Ернест Мулдашева. В самата клиника попаднахме на български пациенти и станахме свидетели как Доктор Молдашев спасява второто око и връща зрението на малкия Теодор от гр. Стара Загора. Вижте подробно в нашия следващ репортаж.

От Уфа, Русия за „Медиа Мост България” и Булпресс Борис Анзов!

Ние от Булпресс питаме на кого са нужни санкциите срещу Русия – на хората, на бизнеса или на някой друг? Тази информация достига до Вас благодарение на „Медиа Мост България” и информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!