Корнелия Нинова: Аз не съм Бойко Борисов, за да се меся със смс-и в решенията на служебния кабинет

Корнелия Нинова: Аз не съм Бойко Борисов, за да се меся със смс-и в решенията на служебния кабинет
Герджиков: По никакви теми не съм разговарял с Корнелия Нинова

„Аз не съм Бойко Борисов. Нито със смс-и, нито със срещи или обаждане към Вас, никога не бих си позволила политическа намеса в решенията на служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определен статут“.

Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова от парламентарната трибуна и благодари на служебния премиер Герджиков, че е бил коректен да обясни:

„ По никакви теми не съм се срещал и разговарял с Корнелия Нинова.“ Според нея Конституцията, законите на страната и моралът не позволяват на политическа партия да се меси в избора на служебен кабинет. „Това е нормалното, но три месеца се обясняваме защо това е така. Това показва колко е сбъркано политическото мислене на прехода и какво е задкулисието“, коментира тя. „Няма да ви позволим да вмените на БСП някаква вина на служебния кабинет, защото в тази държава ще има принципи, прозрачност, морал и ние ще ги отстояваме. А те са: служебен кабинет е разписано какво може да прави в Конституцията и никой няма право от политически сили да се меси“, категорична е Нинова.

Председателят на БСП подчерта, че единственото участие на БСП в служебния кабинет е с вицепремиера и министър по европредседателството Деница Златева.

„Затова носим отговорност и качествата на човека от БСП, който участва в кабинета, са оценени високо. Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. Това е признание“, допълни председателят на левицата.

Тя посочи, че е декларирала от името на парламентарната група, че няма да допусне договорки и задкулисие, извън общественото внимание.

„И за да няма повече въпроси и спекулации, отказах на г-н Борисов това предложение. Въпросът е принципен – ще работим заедно за европредседателството, но не можем да правим колаборации с управляващо мнозинство, с  което нямаме допирни точки по програмите“, каза още Корнелия Нинова.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!