Корнелия Нинова: Апартаментите не са петно, те са моделът ГЕРБ

Корнелия Нинова: Апартаментите не са петно, те са моделът ГЕРБ
Дългото стоене във властта води до самозабравяне и чувство за недосегаемост

„Случващото се в момента е най-добрият синтез на модела ГЕРБ. Това не е изолиран случай, поредното петно, което Борисов може да изчисти от костюма си, който вече целият е в петна“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя обясни, че този модел има три характеристики. По думите й първата характеристика е – приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси, които след това ти връщат тази услуга. „Това е доказателство на нашата теза, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закон. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата Артекс, които евентуално след това им се отблагодаряват за тази работа“, коментира тя.

Според нея втората характеристика е  политическият рекет като модел на управление. Нинова обясни, че няколко дни преди да си купи апартаментите, г-н Цветанов е инициирал проверка срещу тази фирма, след което, след като е купил апартамента, проверката е приключила. „Третият елемент е, че хората във властта, чрез такива сделки, не само си спестяват пари и купуват на занижени цени, а не плащат и данъци. Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени“, заяви тя.

Корнелия Нинова подчерта, че в същото време се преследват баби за 1,50 лв, защото играят хора, за което им иска касов бон; малките магазинчета са съсипвани с всякакви изисквания- за касови апарати, проверки на НАП, затваряне на магазини, връзка с НАП, която се разпада, защото не им работи електронното правителство; натиск върху бизнеса и натиск върху обикновения човек; 40 лв. на пенсионер великденска добавка и стотици хиляди лева от  далаверите на управляващите, които не влизат в хазната.

По думите й това са два свята или онази паралелна държава, за която БСП говори от 3 години – едното е народът, другото са те. „Защо се получава това- защото се самозабравиха и си повярваха, че са недосегаеми- за тях няма да има правосъдие и ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато си толкова дълго във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там за да изтрезнееш за реалния живот“, категорична бе тя.

На въпрос за появилата се информация за закупено от нея жилище, Нинова отговори: „Моят апартамент е закупен преди 19 години, когато нито съм участвала в политиката, нито съм имала идея да участвам, камо ли да съм председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при условия, за които всички разбраха. Връщането 20 години назад, в съвсем различна ситуация, при различни цени, няма да ги спаси от положението, в което се намират“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!