Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна среща с лидери на партии и премиери

Нинова: Ще покажем пълнота и единност на държавна политика и местна кампания, ще излъчим убедителна алтернатива

Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна  среща на лидерите на парти и премиери от семейството на Партията на европейските социалисти. Основна тема на дискусията бе извънредната ситуация, в която се намира ЕС, породена от разразилата се епидемия на COVID-19.

По време на дискусията бяха обсъдени общоевропейски мерки, които да спомогнат за опазване на здравето на гражданите и подкрепа за здравните системи на държавите – членки. Основен приоритет трябва да бъдат мерките за гарантиране на работните места, социалната защита и финансова подкрепа на малките и средните предприятия и самонаетите лица,  както и такива, насочени към справянето с финансовите последици от епидемията.

Корнелия Нинова запозна своите колеги с предложенията, внесени от БСП в Народното събрание, като открои инициативата на българските социалисти за безвъзмездното и директно предоставяне на стоки от Държавния резерв към болниците, лечебните заведения и домовете за социални услуги, замразяване на плащанията на битови сметки и включванено на частните болници в борбата с болестта.

Специално внимание тя обърна на защита на човешките права по време на извънредните мерки. Кризата не може да бъде извинение за погазване на права, преследване на журналисти и подмяна на парламентарното управление с авторитарно такова.

Подкрепяйки призива на останалите лидери от Партията на европейски социалисти за солидарност, Нинова изрази готовност за съдействие чрез задълбочаване на нивото на сътрудничество и координираното изготвяне на политики и мерки, в отговор на епидемията от COVID-19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!