Корнелия Нинова: Внасяме 30 000 подписа за преизчисляване на пенсиите

Корнелия Нинова: Внасяме 30 000 подписа за преизчисляване на пенсиите
Възрастните хора са най-ощетените в страната

„Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от „Съюз на пенсионерите – Хасково”,  от цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите с новия средно осигурителен доход за 2017г.”

Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова след среща с представителите на сдружението. Тя добави, че подписката продължава, а досега е подкрепена и от млади хора.

„Отдавна настояваме всички пенсии да бъдат преизчислени. Затова внесохме предложения в бюджета, между първо и второ четене, за преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен доход за 2013 г.”, добави Нинова.

Тя каза, че  това ще струва на бюджета 800 млн. лв.  и левицата е  посочила от къде ще дойдат тези пари.

„Провеждаме тази политика години наред, защото възрастните хора са най-ощетените в страната. Цените на ток, парно, вода и продукти растат нагоре, а пенсиите ще бъдат осъвременени само по швейцарско правило и то от първи юли догодина, когато увеличението ще бъде изядено от инфлацията”, коментира лидерът на БСП.

Тя заяви, че левицата ще настоява за преизчисляването и добави, че се радва, че зад гърба си БСП има такава подкрепа.

Представителите на сдружението обясниха, че хора от цялата страна са се включили в подписката, с надежда нещо да се промени в мизерното съществуване на пенсионерите. „Надяваме се да постигнем увеличение на пенсиите, за да имаме по-достоен живот”, казаха още те.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!