Корнелия Нинова: Вотът на недоверие ще бъде внесен след срещи с пациентски и лекарски организации

Корнелия Нинова: Вотът на недоверие ще бъде внесен след срещи с пациентски и лекарски организации
„Готови сме с мотивите на вота на недоверие, но на заседание на ИБ на НС на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“ взехме решение да приложим нов подход при този вот на недоверие – не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове „за“ и „против“,  и да се съсредоточаваме около математическия сбор- дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя обясни, че тази седмица левицата ще се срещне с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз, с представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, засегнати, както от сегашното състояние на здравеопазването, така и от бъдещата  реформа, която предлагат ГЕРБ.

„Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването, така както сме я представили във „Визия за България“.

Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички и ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите в трите им части- сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие в парламента. Това най-вероятно ще бъде в понеделник“, заключи Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!