Корнелия Нинова в Гърция: Образованието е един от начините да се преодолеят кризите, които заливат света

Корнелия Нинова в Гърция: Образованието е един от начините да се преодолеят кризите, които заливат света
В Двореца на рицарите, в средновековния град Родос беше открит международният Сими симпозиум.

Той се провежда от 20 години, като в него участват водещи интелектуалци, политици, дипломати, нобелови лауреати, историци, лидери на мнение. “За мен е чест, че съм поканена,като българка, на Сими симпозиума. Това е нещо много различно от всички международни форуми, в които съм участвала.

Тук присъстват естествени авторитети и водачи на обществено мнение от четири континента. Темите за разговори помежду ни са:  борба с неравенствата, здраве ,имиграция, „нова визия за Балканите”; приключване на войната в Сирия; технологии, да отговорим на европейската дезинтеграция с прогресивна визия; преоткриване на прогресивна Европа и нуждата от нов социален договор“- заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Наред с дискусията, се провежда и програма за млади и бъдещи лидери. Председателят на социалистите сподели впечатлението си, че за пръв път вижда как, при толкова важни и належащи теми в дневния ред на симпозиума, образованието и културата заемат първо място. Нинова откри форума с Андрия Зафираку – Глобален учител за 2018 г, обединени от позицията, че образованието е един от начините да се преодолеят голяма част от кризите, които заливат света.

„Изразих нашето разбиране, че образованието и културата са в основата на всеки прогрес. Те гарантират на младите хора активна реализация и по-добър стандарт. Но тези думи трябва да намират израз в практически решения и всички събрани тук можем да дадем принос, като се ангажираме да съдействаме на всички равнища за едно – инвестиции в училища и учители – две думи, за които няма граници и различия помежду ни, дори да сме хора, дошли от четири континента“- заключи Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!