Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници

Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници
Колапсът в здравеопазването се превръща в заплаха за националната сигурност

„Голямата грижа на БСП и на национално ниво, и в Девин е здравеопазването. С наша помощ, преди няколко години спасихме Девинската болница, но това не е достатъчно. Общинските болници в цялата страна са в пълен колапс, затова екипът на Здравко Иванов се е ангажирал да работи за подобряване на условията в болницата  и обучението на персонала”. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жители на община Девин.

Тя добави, че дълг на политиците е в такива отдалечени и планински райони да се въведат „защитени болници”. „Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че се увеличават заплатите на медицинските сестри. Преброих в изказването му поне 9 пъти думите оборот и печалба, но нито веднъж не чух здраве. За управляващите здравеопазването е оборот и печалба и докато болниците са търговски дружества, ще бъде така“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя заяви, че и в Девин медицинските сестри бяха излъгани. „Никъде няма увеличение на заплатите. Не спирайте натиска, защото колапсът в здравеопазването е заплаха за националната сигурност”, призова лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че природните ресурси на Девин трябва да се използват от общината и приходите от води, пещери и природни богатства да остават при хората. „Общинските земи и пасища трябва да се дават на местни хора, защото община Девин има потенциал за развитие на земеделието и животновъдството. Горите са голямо богатство за Девин- затова ги пазете, спрете незаконната сеч”, призова председателят на БСП.

„Кандидатът ни за кмет на община Девин Здравко Иванов е умен, честен, професионално подготвен човек и е отдаден на това- да работи за добруването на родното си място. Листата ни за общински съветници съчетава младост и опит, разум и професионализъм и те заслужават вашата пълна подкрепа”,  заяви председателят Корнелия Нинова. Тя добави, че  Девин е община с големи възможности, които вместо да се развиват, се убиват. Нинова каза още, че големият потенциал на общината са природата и нейните хора. „Здравко и екипът му ще работят да задържат хората в Девин чрез безплатни детски градини, помощ за млади работещи семейства, стипендии за студенти по медицина, които след това да се върнат тук и да работят в болницата, помощ  за възрастните и по-добри социални услуги”, коментира лидерът на левицата.

Здравко Иванов: Ще подкрепяме Девинската болница. Няма да закриваме отделения, а ще разкриваме нови

„Във всяко едно населено място в община Девин, което посетихме, усетихме духа на промяната. Затова съм сигурен, че на 27-и ще се поздравим с победа”, заяви кандидатът за кмет на община Девин Здравко Иванов. Той обясни пред своите съграждани, че един от неговите основни приоритети е отварянето на общинската администрация към хората. „Бързото и качествено административно обслужване и отношението към проблема на всеки жител на общината са изключително важни за мен. Само така ще можем да върнем доверието на хората в местната власт”, каза още Иванов. Той добави, че ще работи за опазване и  ефективно ползване на природните ресурси и исторически ценности на територията на общината, стимулиране на био земеделието и възраждане на местното занаятчийство. „Ще подкрепяме Девинската болница и ще я развиваме, вместо да закриваме отделения, ще отворим нови, за да имат хората достъп до качествено здравеопазване”, каза още Здравко Иванов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!