Корнелия Нинова: В здравеопазването има достатъчно пари, но те се крадат

Корнелия Нинова: В здравеопазването има достатъчно пари, но те се крадат

„В реформата в здравеопазването не одобряваме това, че от хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, а  ще получават същата услуга с ниско качество и няма да имат достъп до болници“.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя добави, че  досега доплащането е ставало нерегламентирано и „под масата“, а сега се узаконява.

„Няма как да се искат повече пари от хората, без да се подобри здравната  услуга. В здравеопазването има достатъчно пари, но те се източват, крадат се и няма контрол“, категорична бе Нинова.

Тя припомни, че не са върнати онези 1.5 млрд.лв., които Дянков прибра от НЗОК и вкара в бюджета.  „Във „Визия за България“ предлагаме коренно различен модел на здравеопазване в много голяма конкретика и ще изложим тези наши аргументи по време на вота на недоверие.

От днес започваме да работим по мотивите за него и ще покажем алтернативата“, заяви председателят на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!